Yunak için kitap okuma vakti

Yunak için kitap okuma vakti

Çocuklara kitap sevgisinin aşılanarak, okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla Konya'nın Yunak ilçesinde ilginç bir uygulamaya geçildi.

 

"Yunak İçin Kitap Vakti" projesi kapsamında Yunak'taki muhtarlar okullara giderek öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliğine katılıyorlar. Daha önce Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut ve Ilçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan ile birlikte 100.Yıl Atatürk Halk Kütüphanesinde kitap okuyan muhtarlar, okuma projesi kapsamında alınan kararla, mahallelerinde bulunan okullara gidiyorlar ve öğrencilerle birlikte kitap okuyorlar. Her ayın son haftasında okullara giden muhtarlara zaman zaman ihtiyar heyeti ve öğrenci velileri de eşlik ediyor. Bu ay yapılan okuma etkinliklerinde, birbirine yakın yerleşim yerlerindeki muhtarlar taşıma yapılan okullara giderek idareci, öğretmen ve öğrencilerle birlikte kitap okudular. Hursunlu, Harunlar, Kuyubaşı, Eğrikuyu, Yeşiloba ve Yığar muhtarları, öğrencilerinin taşındığı Hursunlu Ortaokuluna gelerek, hem birlik ve beraberlik örneği sergilediler, hem de öğrencilerle birlikte bir ders saati boyunca okuma yaptılar. Hursunlu Mahallesindeki okuma etkinliğine muhtarların yani sıra Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan da eslik etti.

Diğer taraftan Saray, Hacıfakılı ve civar mahallelerdeki muhtarlar Hacıfakılı İlkokulunda, diğer yerleşim yerlerindeki muhtarlar ise en yakınındaki okullara giderek Öğretmen ve öğrencilerle birlikte kitap okudular. Amaçlarının tüm bireylerle birlikte topyekun eğitimin içinde olmaya gayret ettiklerinin altını çizen Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan yaptığı açıklamada "Eğitime daha iyi bir nitelik katmak ve toplumun bütün kesimlerinde okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Muhtarlarımız sağolsunlar bizim bu etkinliklerimiz fiilen katkı sağlıyorlar. Öğrencilerimizin büyüklerini kitap okurken görmeleri kendilerine pozitif bir enerji veriyor. Her konuda olduğu gibi, bu konuda da bize destek veren ve kendisi de zaman zaman okuma etkinliklerine katılan Değerli Kaymakamımız Sayın Mehmet Erdem Akbulut' a da şükranlarımı sunarım" dedi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.