Yumurta fiyatları düştü

Yumurta fiyatları düştü

Kolisi 15-16 TL'ye kadar çıkan yumurta fiyatları düşmeye başladı. Fiyatların düşmesinin ardından vatandaşın yumurtaya talebinin artması esnafın yüzünü güldürüyor

Kahvaltıların vazgeçilmezi ve bol miktarda protein kaynağı olan yumurta, fiyatlarından dolayı geçtiğimiz aylarda sofralarda yerini alamıyordu. Dolar kuru ve yumurta ihracatı yapan ülkelerde görülen kuş gribi olayları yumurtanın kolisini 15 ila 16 TL arasına kadar çıkartmıştı. Konya'da yumurta fiyatları normal haline dönmeye başladı. Bir ay öncesinde 15-16 TL olan yumurtanın kolisi 8-11 TL'ye kadar düştü. Yaşanan artış sonrası az sayıda ya da hiç almamayı tercih eden vatandaş ise fiyatların düşmesinden dolayı yumurtaya olan talebini gün geçtikçe artırıyor. Konya'da 15 yıldır yumurta satıcılığı yapan Sinan Karakoyun, dolar artışı ve ihracattan dolayı bundan 1 ay önce 15 -16 liraya kadar çıkan yumurta fiyatlarının, normal seviyesine dönmeye başladığını söyledi. 15'li yumurtanın büyüklüğüne göre 4 ila 5,5 lira arasında değiştiğini belirten Karakoyun önümüzdeki günlerde fiyatların biraz daha düşebileceğini ifade etti.

DÜŞÜŞ TÜM ÇEŞİTLERİ KAPSIYOR

Yumurtanın bütün çeşitlerinde azalış olduğunu söyleyen Karakoyun, "İri yumurtada fiyat 14'den 10 TL'ye, çift sarılı yumurta 15'den 12 TL'ye, orta boy anaç yumurta 12'den 9 TL'ye, piliç yumurta ise 8'den 6 TL'ye geriledi" dedi. Karakoyun, "Yumurta fiyatların yüksek olduğu dönemde vatandaş 30'lu alacağına 15'li alıyordu. Bir ay öncesinde fiyatlardan dolayı pazara çıkmak bile istemiyorduk. Şimdi fiyatların düşmesinden hem biz mutlu olduk hem de vatandaş mutlu oldu" diye konuştu.

Vatandaşlar da, “Fiyatların düşmesiyle daha fazla yumurta tüketme imkanımız olacak” yorumunda bulundular.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.