Yükümlülerden bağımlılık mesajı

Yükümlülerden bağımlılık mesajı

Değişik yaşanmışlıklardan dolayı yanlış yola düşen, devletin uzattığı şefkat eli ve kendi azimleri ile de hayata tutunan denetimli serbestlik tedbiri almış yükümlüler, bağımlılığın her türlüsüne karşı tiyatro gösterimi yaptı

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından (KOPSOGEP) kapsamında hazırlanan "Bu benim hikayem" ve "Geleneksel Türk Tiyatrosu Ortaoyunu" tiyatro gösterimi yapıldı. Gösterime; Konya Valisi Yakup Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, savcılar, hakimler, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Konya Denetimli Serbestlik Müdürü Zafer Gün, Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Ferdi Dalkılıç, müdürlük çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı. Denetimli serbestlik tedbiri almış yükümlüler ve denetim müdürlüğü çalışanlarının 3 ay boyunca hazırlanarak sergilediği oyun, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

YÜKÜMLÜLERE UZANAN DEVLET ELİ

Tiyatro gösteriminin başında oyuncular, kendilerini tanıtarak hayat hikayelerini izleyiciler ile paylaştı. Değişik yaşam hikayelerinin konu alındığı gösterimde yükümlülerin zamanında nasıl bağımlı olduğu ve bu illetten nasıl kurtulduğu ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapıldı. Yükümlülerin kimi annesini kaybettikten sonra bağımlı olduğunu söylerken, kimi yükümlüler de çok zengin bir yaşantı içinde olduklarını ve bundan dolayı her şeyi para ile alabileceklerini düşündükleri için bağımlı hale geldiklerini belirtti. "Bir kereden bir şey olmaz" düşüncesi ile uyuşturucu kullanmaya başladıklarını söyleyen yükümlüler, aile hayatlarının iyice parçalanmaması için kendilerine uzatılan eli tuttuklarını söyledi. Yine kimi yükümlülere doğan çocukları umut olurken, kimilerine de devletin el uzattığı gösterimde izleyiciler ile paylaşıldı. Oyun oynayan yükümlüler, Türk devletine teşekkür ederek, "En zor günümüzde bize ilk elini uzatan devletimiz oldu" dedi.

BAĞIMLILIĞI EL ELE YENDİLER

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise şunları kaydetti: "Bağımlılığın her türlüsüne karşı arkadaşlarımız çok güzel bir oyun sergilediler. Ayrıca bu arkadaşlarımızın hiç biri profesyonel oyuncu değiller. Hepsi, bu işe gönül vermiş insanlar. Bize çok güzel duygular yaşattılar. Meslek hayatımda çok yerde çalıştım. Bu anlamda çok şey görmüş ve geçirmiş bir insanım. Gittiğim her yerde de 'neler yapabiliriz' düşüncesi içinde oldum. Bağımlılık sadece bir konuda olmaz. Televizyon bağımlılığından, uyuşturucu, sigara, alkol bağımlılığına kadar çok çeşit bağımlılık türü var. Her türlü bağımlılığın kötü olduğunu oynanan oyundan bir kez daha anladık." Konuşmaların ardından Vali Yakup Canbolat, KOP Başkanı İhsan Bostancı'ya; Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Ferdi Dalkılıç'a hediye takdim etti. Vali Yakup Canbolat da bu güzel oyun için Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibat halinde olunması gerektiğini dile getirdi. Vali Canbolat ve beraberindekiler daha sonra Selçuklu Belediyesi tarafından desteklenen, "Selçuklu Medeniyetinde Işığını Arayanlar" isimli fotoğraf sergisini gezerek, sergideki eserleri inceledi.

EMRE ÖZGÜL

2-2_880x440-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.