Yüksel Et'in tesisi hizmette

Yüksel Et'in tesisi hizmette

Yüksel Entegre Et San. Tic. A.Ş'nin Tatlıcak'taki tesisinin açılışı, düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. Törende konuşan Dr. Nihat Pakdil, aldıkları önlemlerle et ithalatının önüne geçeceklerini söyledi

Yüksel Entegre Et San. Tic. A.Ş'nin Tatlıcak'taki tesisinin açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. Törene; AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner, KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, çeşitli STK temsilcileri işletme sahipleri ve çok sayıda davetli katıldı. Program, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Konuşmalar öncesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

erdal-yuksel-001.jpg

"MATERYALİMİZ OLURSA İTHAL ETMEYİZ"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Konya'nın tarım sektörü açısından çok önemsenen bir şehir olduğunu ifade etti. "Konya, Büyükbaş hayvan varlığı açısından birinci, küçükbaş hayvan varlığı açısından da ilk 3 üçte" diyen Pakdil, şunları kaydetti: "Ülkemiz sayı itibari ile küçümsenecek noktada değil bizim veriri artırmanın yollarını bulmamız lazım. Bu sene bizim için buzağı yılıydı. Hayvan sağlığının öne çıkacağı bir yıl yaşayacağız. Yeni doğanlarımızın hayatta kalmasını temin edecek çalışmalar yapmalıyız. Dua etmemiz gerekir ki aldığımız tedbirler yerine otursun. Buzağı kaybımız buzağı ölümünden daha fazla. 100 inekten kaç buzağı alıyoruz onu teşhis etmeliyiz. Ağız sütünü yavruya vermeliyiz. Zor bir şey değil bu. Aşılama programı uygulayacağız. İçeride yeterli materyalimiz olduğu durumda ithalatın önüne geçeceğiz. Daha fazla üretim yapmalıyız." Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun da şunları söyledi: "Tesis Konya'ya hayırlı olsun. Kurum olarak Yüksel Et Tesisleri'nden hizmet alımı yapacağız. Bu, bilinsin."

img_0047.jpg

SEKTÖRDE ESKİ YILLARI ARIYORUZ

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, hayvancılık konusunda 1980'li 90'lı yılları aradığını kaydetti. Yalçındağ, "O dönemler tükettiğimiz etlerin yüzde 95'i Anadolu'daki hayvanların etleriydi" şeklinde konuştu. Türkiye'de buzağı kaybı ve ölümü yaşandığını doğrulayan Yalçındağ, "Hayvanlar için doğru bir sağlık politikası yürütülmesi lazım. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı böyle bir politika yürütecek. Et problemi, sadece üretimi artırmak ile çözülmez. Et ihtiyacımızın yüzde 85'ten fazlasını büyükbaş hayvandan sağlamaya çalışıyoruz. Bunlara yönelik girişimler gerekli" açıklamalarında bulundu.

ÜRETİCİ İTHAL BASKISI ALTINDA

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Konya Şube Başkanı Nazif Karabulut da ülkenin hayvan ithal ettiğini ve bu ithalatın da kendisinin kanına dokunduğunu söyledi. Karabulut, üreticinin sektörden uzaklaştığını aktararak, "Desteklemelere rağmen ithalat baskısı altında üretici can çekişiyor. Üreticiyi ithalatından kurtarın. Üretici elindeki hayvanları kesiyor. Buzağı ölümlerinin de önlenmesi lazım. Sektör gerçekten kan kaybediyor. Bu tesisi Konya'ya kazandıran Yüksel ailesine de teşekkür ediyorum. Törende Yüksel ailesi adına konuşan Erdal Yüksel, 1956 yılından bu yana sektörde hizmet verdiklerini dile getirdi. 15 bin metrekarelik alana kurulan tesisin 10 milyon Euro'ya mal olduğunu da ifade eden Yüksel, katılımcılara teşekkür etti.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

img_6888.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.