Yüksekova'da zırhlı aracın silahı ateş aldı: 4 ölü

Yüksekova'da zırhlı aracın silahı ateş aldı: 4 ölü

Yüksekova'da kobra tipi zırhlı aracın kule kısmındaki silahın ateş alması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devriye gezen kobra tipi zırhlı polis aracının makineli tüfeği henüz belirlenemeyen bir nedenle seri ateş aldı. Kurşunların isabet ettiği mobilya mağazasında aralarında HDP milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'ın yeğeni Serhat Buldan'ın da yer aldığı 4 kişi öldü, 2 kişi ise yaralandı.

"SİLAH KENDİLİĞİNDEN ATEŞ ALDI"

Zırhlı aracın kule bölümündeki makineli tüfekten sorumlu olan polis memuru İ.M. gözaltına alındı. İ.M. ifadesinde "Silah kendiliğinden ateş aldı" dedi.

VALİLİK: "DEVRİYE GÖREVİNE GİDİYORDU"

Valilikten yapılan açıklamada, Yüksekova'da kobra tipi zırhlı bir aracın Orman Mahallesi'nde devriye görevi için Cengiz Topel Caddesi Cezaevi Kavşağı'na hareket ettiği belirtildi.

Yüksekova'da zırhlı aracın silahı ateş aldı: 4 ölü

Cezaevi Kavşağı'na gelen aracın kule kısmında bulunan silahın bir anda ateş aldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Silahın ateş alması nedeniyle bir mobilya mağazası ve müştemilat kısmındaki Şemsettin Çakmakçı, Rahmi Safhalı, Necdet İşözü, Mehmet Ali Kaya, Serhat Buldan ve Aydın Tümen yaralanmış, şahıslar ambulanslarla ivedi şekilde Yüksekova Devlet Hastanesine intikal ettirilmiştir. Safhalı, İşözü, Buldan ve Tümen müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Diğer yaralıların tedavilerine devam edilmektedir.

Aracın kulesinde görevli polis memuru ilk ifadesinde, aracın kule kısmındaki silahın kendiliğinden ateş aldığını, tetik kısmına kesinlikle dokunmadığını beyan etmiştir. Konuyla ilgili aracın kulecisi polis memuru gözaltına, olaya karışan zırhlı araç ise muhafaza altına alınmıştır."

Yüksekova'da zırhlı aracın silahı ateş aldı: 4 ölü

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı vurgulanan açıklamada, konunun tüm yönleriyle aydınlatılması için İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen mülkiye başmüfettişi tarafından çalışmalara başlandığı bildirildi.

PERVİN BULDAN'IN YEĞENİ DE HAYATINI KAYBETTİ

Çatışmada yeğenini kaybeden Pervin Buldan, kişisel Twitter hesabından "ugün Gever'de bir katliam yapıldı.kavga eden iki ailenin üzerine polis zırhlı araçtan ateş etmiş. 2.roboski yaratılmak istenmiş. 4 kişi yaşamını yitirdi.Öldürülenler arasında yiğenimiz Serhat Buldan da var" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.