Yüksekdağ: Bodrumdakileri kurtaramadık

Yüksekdağ: Bodrumdakileri kurtaramadık

Figen Yüksekdağ HDP Kadın Meclisi toplantısında açıklama yaptı.

Figen Yüksekdağ HDP Kadın Meclisi toplantısında açılış konuşması yaptı.

Yüksekdağ'ın konuşmasından satır başları;

KADINLAR ARTIK İTİRAZ EDİYOR

"Şiddetin yükseldiği dönemlerde zulmün, baskının ayrımcılığın en ahlaksızı kadına yöneltilir. İktidar artık kadınları eskisi gibi yönetemiyor. Kadınlar artık erkek egemen baskıcı,ayrımcı anlayışa itiraz ediyor.

Erkek egemen siyasi iktidarın hizasının dışına çıkanlar ölümle cezalandırılıyor. Ama buna rağmen kadınların direnişi sürüyor. Bunca dayatılan esaret parmaklıklarını parçalayan kadınlar varsa, o toplum için umut var, o ülke için gelecek var demektir.

BİZ HDP'Lİ KADINLAR UMUDUN BAYRAĞINI TAŞIYORUZ

Biz HDP’li kadınlar, yarına dair umutların bayrağını taşıdığımızı çok iyi biliyoruz. Geleceğimizi, yarınımızı zapt edemezler. Bu darbenin sona erdirilmesi için seferber olduk. Ne yazık ki, üzülerek söylüyorum vahşet bodrumundakileri kurtarmaya yetmedi.

O BODRUMUN KARANLIĞINDA KİLİTLİLER

Artık AKP ve Saray o bodrumun enkazında, o bodrumun karanlığında kilitli. İnsana dair ne varsa silip atmışlar. İyi olan her şeyi unutarak, kötüye dayanarak iktidarda kalabileceklerini sanıyorlar.

SARAY'DAKİ ZAT

Yasa dışı bir yapılanmayla Cizre’de Sur’da savaş yürütüyorlar. Bakmayın paralel yapıyla mücadele dediklerine, kendileri paralel. Saray’daki zat, Ergenekon atına binmiş, başkanlık için şahlanacağını düşünüyor. Yanılıyor. O at kimleri sırtından attı.

Zulüm iktidarı kendi sonunu hazırlıyor. Onlar sona gidiyor. Bizler halkların emek, barış, demokrasi mücadelesini kuşandık.

ÖCALAN'IN TECRİTİ KALDIRILMALI

Türkiye’nin demokratikleşmesi krizi ve sancısından kurtulmanın yolu Sayın Öcalan’a yönelik tecritin derhal kaldırılmasıdır.

Başbakan ve siyasi iktidar başlattığı savaşa asker istiyor, ucuz iş gücü istiyor. Kadınlar bunun için mi çocuk doğuracak? Yaşamı en fazla bizler savunuyoruz diyenler kadınlar. Bu kadınlar size asker üretmeyecek, barış üretecek.

ETEK GİYDİRECEĞİZ DİYORLAR

HDP’lilere saldırırken “Size etek giydireceğiz” diyorlar. Akıl tutulması deniyor, bunlarda akıl da yok. Siz bir kadının, ananızın eteğine tutunarak ayaklarınızın üzerinde doğruldunuz. Utanın. Ananızdan utanın.

Burası yetmedi, Ekvator’daki kadınların başına musallat oldular bir de. Ekvatorlu kadınlara selamlarımı gönderiyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.