Yüksek Askeri Şura Üyeleri Yaş Toplantısı Öncesi Anıtkabir’i Ziyaret Etti

Yüksek Askeri Şura Üyeleri Yaş Toplantısı Öncesi Anıtkabir’i Ziyaret Etti

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti. YAŞ’ın kış dönemi toplantısı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında yapılıyor. Genelkurmay Karargahı Çakmak Salonu’nda...

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti.

YAŞ’ın kış dönemi toplantısı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında yapılıyor. Genelkurmay Karargahı Çakmak Salonu’nda saat 11.00'de başlayan toplantı öncesinde, Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki YAŞ üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kuvvet komutanlarının yer aldığı YAŞ üyeleri, Aslanlı Yol’dan yürüyüş yaptıktan sonra Anıtkabir’e çıktı. Başbakan Davutoğlu, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı, ardından üyelerle birlikte saygı duruşunda bulundu.

YAŞ heyeti daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada 'Anı Defteri'ni imzalayan Davutoğlu, yazdıklarını okuyarak, vatanı, ülkeyi sahiplenerek büyütmeye, güçlendirerek geliştirmeye kararlılıkla devam edeceklerinin altını çizdi. Cumhuriyet'in en büyük kazanımının demokrasi olduğunu kaydeden Davutoğlu, şunları dile getirdi: "Demokrasiyle ülkemizin meselelerini çözmeye, vatandaşlık esasına bütün ihtilaf alanlarını bertaraf etmeye çalışıyor, bu yolda büyük mesafeler alıyoruz. Türkiye’nin küresel bir güç olarak hak ettiği düzeye erişmesi için bölgesinde adalet, huzur, barış ve istikrar adası olarak demokrasimizi muhkem hale getiriyor, ekonomimizi güçlendiriyoruz. Evrensel insani sorumluluklarımız gereği bölgemizde çatışmaların ve savaşların son bulması, dost ve kardeş halkların barış içinde yaşaması için bütün gücümüzle ekonomimizi güçlendiriyoruz. Evrensel insani sorumluluklarımız gereği bölgemizde çatışmaların ve savaşların son bulması, dost ve kardeş halkların barış içinde yaşaması için bütün gücümüzle ihtiyaç duyan herkesin elinden tutmaya, birikim ve tecrübemizi paylaşmaya azami özen gösteriyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri de ülkemizin ve bölgemizin güvenliğiyle barış ve istikrarın güvencesi olmaya devam ediyor. Bu şuurla yürüttüğümüz Yüksek Askeri Şura çalışmalarının ülkemize, milletimize ve ordumuza hayırlı olmasını diliyorum."

Davutoğlu ve YAŞ üyeleri, daha sonra Anıtkabir Komutanlığı'na geçti. Bir süre burada duran Davutoğlu ve YAŞ üyeleri, toplantı için Genelkurmay Karargahı’na geçti.

YAŞ üyelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akşam Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda akşam yemeği verecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.