YPG Afrin'e yığınak yaptı!

YPG Afrin'e yığınak yaptı!

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG, Afrin'de boş durmuyor.

Dün Azez'in Maranaz bölgesinde Özgür Suriye Ordusu ile çatışan terör örgütü YPG, gece boyunca Afrin'e yığınak yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin saniye saniye izlediği bölgede çok sayıda hedef topçu ateşi ile vuruldu.

Bir süredir bölgede ÖSO ile PKK arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. Türkiye’nin askeri harekata hazırlandığı Afrin çevresinde Rus askerlerinin beklediği noktalar ile karargahlar da var

ADIM ADIM İZLENİYOR

Türkiye’nin bölgeye yapacağı harekat öncesi Rusya’yı bilgilendireceği tahmin ediliyor. Suriye-Türkiye sınırındaki Azez kenti yakınlarında bulunan Burseya Dağı’nda terör örgütünün bazı noktalar kurduğu ve buradan Fırat Kalkanı Harekatı bölgesini izlediği de rapor ediliyor. Yeni Şafak'ın haberine göre TSK, Afrin’deki her hareketliliği adım adım İHA ve uydularla takip ediyor. Fırat'ın batısında bunlar yaşanırken, nehrin doğu yakasında hakim olmak isteyen ABD bölgeye yeni takviye kuvvet gönderdi. Tel Abyad'a yeni bir ABD konvoyunun girdiği bildirildi.

Terör örgütü ise Türkiye'nin yapacağı her adıma 'karşılık verecekleri' tehdidinde bulundu.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan örgüt yetkilisi Nuri Mehmud, Türkiye'nin Afrin sınırına askeri sevkiyatın "farkında olduklarını" söyledi.

Afrin'e yönelik düzenlenecek operasyona karşılık vereceklerini söyleyen YPG'li Mehmud, "Türkiye askerlerini ve silahlarını Suriye topraklarına getirdi. Azez ve Mare bölgesinde konuşlandırmış. Suriye sınırına da sevkiyat yapıyor. Bu sevkiyatların amacı Telrıfat içindir. Türkiye Afrin'e de saldırmak istiyor. Hangi yerden saldırı olursa olsun Afrin'i koruyacağız" dedi.

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.