Yozgat'ta Tilkinin Isırdığı Çocuk, Kuduzdan Hayatını Kaybetti

Yozgat'ta Tilkinin Isırdığı Çocuk, Kuduzdan Hayatını Kaybetti

Yozgat Büyükhamal köyünde kuduz tilkinin ısırdığı 9 yaşındaki çocuk, 22 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.Yozgat merkeze bağlı Büyükmahal köyünde çobanlık yapan ve daha önce çeşitli hastalıklar nedeniyle 3 çocuğunu...

Yozgat Büyükhamal köyünde kuduz tilkinin ısırdığı 9 yaşındaki çocuk, 22 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yozgat merkeze bağlı Büyükmahal köyünde çobanlık yapan ve daha önce çeşitli hastalıklar nedeniyle 3 çocuğunu kaybeden Hacı Ahmet Laçin (48), bir kez daha evlat acısı yaşadı. Ahmet Laçin, 25 Ağustos günü öğle saatlerinde küçük oğlu Duran Laçin'i okul eşyalarını almak üzere Akdağmadeni ilçesinden yanına çağırdığını, birlikte koyun otlatırken tilkinin saldırısına uğradıklarını söyledi. Laçin yaşanan olayı şöyle anlattı: "Oğlumu eşyalarını almak için yanıma çağırdım o gün beraber koyun otlatıyorduk, aramızda yüz metre vardı. Tilki oğluma saldırmış, sol gözünün üstünden ısırmış. Çocuk bağırarak bana koşuyordu. Tilki o an bana da saldırdı. Ben tilkiyi elimdeki sopayla etkisiz hale getirdim. Normalde tilkiler insandan kaçar, çobanlık hayatımda ilk defa tilki saldırısına uğradık. Olay yerine çağırılan 112 Acil ekibi, yaralı çocuğu Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Tilkinin leşi, ise incelenmek üzere Ankara’daki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Veteriner Araştırma Enstitüsü Laboratuvarı'na gönderildi."

9 yaşındaki oğlu Duran Laçin'e Yozgat Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından kuduz olabileceği şüphesiyle aşı yapıldığını ifade eden baba Laçin, "3 gün boyunca Akdağmadeni Taspınar köyünde kalan oğlum, aşılarını yaptırmasına karşın halsiz düştü. Bunun üzerine çocuğumu bu kez Akdağmadeni Devlet Hastanesi'ne götürdük. Doktorlar, Duran'ın kuduz olduğunu belirleyip, Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne sevk etti." diye konuştu.

"MADDİ İMKANSIZLIKLAR NEDENİYLE ÇOĞUMU 3 GÜN SONRA KAYSERİ’YE GÖTÜRDÜM"

Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuğunu 3 gün sonra Kayseri’ye götürdüklerini söyleyen Ahmet Laçin, "Maddi durumum iyi olmadığı için çocuğumu ancak 3 gün sonra Kayseri’ye götürebildim. 8 Eylül'de yoğun bakıma alınan Duran, sabah saatlerinde yaşamını yitirdi." dedi.

"DÖRDÜNCÜ KEZ EVLAT ACISI YAŞADI"

Daha önce 3 kız çocuğunu kaybettiğini söyleyen Laçin, "Bir çocuğumu 2, diğerini 3, bir diğerini de 4 yaşında değişik hastalıklarla kaybedip toprağa verdim. Şimdi de küçük oğlum kuduz nedeniyle öldü. Allah kimsenin başına böyle bir şey getirmesin."diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.