Yozgat’ta Sydv Dar Gelirli Ailelere Kömür Dağıtımına Başladı

Yozgat’ta Sydv Dar Gelirli Ailelere Kömür Dağıtımına Başladı

Yozgat Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), köyler oturan dar gelirli ailelere 2 bin 500 ton kömür yardımında bulundu. Köylerin kömür dağıtımın tamamlanmasının ardından merkezde oturan vatandaşlara yapılacak 4 bin...

Yozgat Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), köyler oturan dar gelirli ailelere 2 bin 500 ton kömür yardımında bulundu. Köylerin kömür dağıtımın tamamlanmasının ardından merkezde oturan vatandaşlara yapılacak 4 bin 500 ton kömürün dağıtımına başlandı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali İpek, kış mevsimi gelmeden önce köylerdeki dar gelirli vatandaşların kömür ihtiyacını karşıladıklarını şehirde ise dağıtımların devam ettiğini söyledi. Kış girmeden bütün ihtiyaç sahibi ailelerin kömürlerinin teslim edileceğini vurgulayan İpek, “Öncelikli olarak köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın kömürlerinin dağıtımını tamamladık. Şehir merkezinde hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın listesini hazırlayarak dağıtımları yapıyoruz. Ayrıca sosyal güvencesi olup da ihtiyaç sahibi durumunda olan vatandaşlarımızın kömürlerini de dağıtıyoruz. Amacımız kış mevsimi gelmeden kömür dağıtım işlemlerini tamamlayıp vatandaşımıza sıcak bir yuva hazırlamaktır” dedi.

Vakfın kömür dağıtımı ildeki traktörle nakliyecilik yapan esnafın da yüzünü güldürdü. Remzi Arslan, “Her yıl kömür dağıtım döneminde traktörle nakliyecilik yapıyorum. Fakir fukaranın kömürlerini traktörümle evlerine teslim ediyorum. Bize de bu sayede iş çıkmış oluyor.” şeklinde konuştu.

Ahmet Coşkun isimli vatandaş da vakfa kömür ihtiyacı için başvurduğunu belirterek, “Her yıl kömürümü vakıftan alıyorum. Allah devlete zeval vermesin. Yozgat soğuk kış memleketi. Evim kira, çoluk çocuk var ve zor geçiniyoruz. İnşallah kışın bu aldığımız kömürle ısınacağız.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.