Yozgatlı Sanatçı Süleyman Sökmen Hayatını Kaybetti

Yozgatlı Sanatçı Süleyman Sökmen Hayatını Kaybetti

Yozgatlı ses ve söz ustası Süleyman Sökmen (77) Ankara‘da hayatını kaybetti. Yozgat’a getirilen Sökmen’in cenazesi, ikindi namazı sonası kılınan cenaze namazının ardından Çatak Mezarlığı'nda toprağa verildi.Renkli geçen sanat yaşamında...

Yozgatlı ses ve söz ustası Süleyman Sökmen (77) Ankara‘da hayatını kaybetti. Yozgat’a getirilen Sökmen’in cenazesi, ikindi namazı sonası kılınan cenaze namazının ardından Çatak Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Renkli geçen sanat yaşamında Yozgat üzerine plaklar, kasetler, kitaplar yayınlayan, 'Sürmeli' türküsünün öyküsünü yazan Yozgat'ın tezenesi Süleyman Sökmen, ardından Ertuğrul Kapusuzoğlu ile birlikte 'Sürmeli' öyküsünü senaryolaştırdı. Sökmen, uzun yıllar yaşadığı Başkent'teki evinde dün gece vefat ettikten sonra vasiyeti nedeniyle Yozgat'a getirilip, Çatak Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında defnedildi.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, Sökmen’in vefatı nedeniyle yaptığı açıklamada, merhumun Yozgat’ın bağrından yetişen sanatçı kişilikli bir ses ve söz ustası olduğunu vurguladı. Kiracı, “Rahmetli üstadımız, Türk Halk Müziği'nin önemli isimlerinden biri olmakla birlikte aynı zamanda Yozgat folklorü ve türküleri üzerine yazdığı kitaplarıyla da tanınan değerli bir kalem ustası ve halk şairiydi. Sökmen, Yozgat'ın kültürüne, folkloruna büyük hizmetler vermişti. Onun ölümüyle bugün Sürmeli en anlamlı bir sesini daha kaybetti. Acımız sonsuzdur. Mezar yeri olarak, yıllardır yaşadığı Başkenti değil, doğduğu ve canından çok sevdiği Yozgat'ı tercih eden bu değerli Yozgatsever sanatçımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine, dostlarına ve tüm sevenlerine de sabır ve başsağlığı diliyorum.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.