Yozgatlı İhtiyaç Sahipleri: Devlet, Kimse Yok Mu Derneği'nden Elini Çeksin

Yozgatlı İhtiyaç Sahipleri: Devlet, Kimse Yok Mu Derneği'nden Elini Çeksin

AK Parti hükümeti'nin 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından başlattığı hukuksuz uygulamaların Türkiye’nin önde gelen yardım kuruluşlarından biri olan 'Kimse Yok Mu Derneği'ne de sıçrayacağı iddiası Yozgat’ta ihtiyaç...

AK Parti hükümeti'nin 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından başlattığı hukuksuz uygulamaların Türkiye’nin önde gelen yardım kuruluşlarından biri olan 'Kimse Yok Mu Derneği'ne de sıçrayacağı iddiası Yozgat’ta ihtiyaç sahibi ailelerin tepkisini çekti. Dar gelirli aileler, gıdadan giyim eşyasına maddi açıdan da sürekli kendilerine yardım eden Kimse Yok mu Derneği'nden devletin elini çekmesini istedi.

Geçimlerini sokaklarda, çöp kutularında kağıt, naylon ve pet şişeleri toplayarak sağladıklarını söyleyen Suriye Yılmaz isimli kadın, “Eşim kaynım ve iki çocuğumla bu gecekonduda yaşıyoruz. Geçimimizi sokaklardan, çöp kutularından topladığımız naylon poşet, kağıt ve pet şişe toplayarak sağlıyoruz. Kapımızı bugüne kadar sadece Kimse Yok mu Derneği açtı. Gıda ve giysi yardımında bulundu. Bayramlarda da yardımları oluyor. Ramazan Bayramı'nda gıda ve giysi yardımı, Kurban'da ise yine bu yardımların yanı sıra kurban payını getiriyor. Bizlerde dernek sayesinde bayramda kurban eti görüyor. Devletimiz biz fakirlere yardım eden bu dernek uğraşacağı yere başka şeylerle uğraşsın.” diye tepkisini dile getirdi.

Hasan Uyar da Kimse Yok mu Derneği’nin dünyada isim yapmış fakir fukaraya sürekli yardımda bulunan bir kuruluş olduğunu söyledi. Uyar, “Kimse Yok mu Derneği Türkiye’nin adını dünyaya iyilik yapan yardım yapan kuruluş olarak duyurdu. Bugün Filistin, Suriye, Afrika ülkelerindeki fakir, yardıma muhtaç insanlara sürekli yardım ediyor. Herkesin Kimse Yok mu Derneği'ne sahip çıkması gerekir.” diye konuştu.

Senem Uyar ise şöyle dedi: “Kimse Yok mu Derneği bizim gibi fakir insanların sürekli yardımına koşuyor. İki çocuğum var, gıda ve giyim yardımı yapıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Türkiye’deki 77 milyon insanın Kimse Yok mu Derneği'ne sahip çıkması gerekir.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.