Yozgat En Fazla Göç Veren İllerin Başında Geliyor

Yozgat En Fazla Göç Veren İllerin Başında Geliyor

Türkiye’de en fazla göç veren illerin başında gelen Yozgat’ta ekonomik sıkıntılar ve işsizlik sebebiyle her yıl yaklaşık 10 bin kişi göç etmek zorunda kalıyor.Ülke genelinde bir milyon 130 bin Yozgatlının 750 bini il dışında yaşarken,...

Türkiye’de en fazla göç veren illerin başında gelen Yozgat’ta ekonomik sıkıntılar ve işsizlik sebebiyle her yıl yaklaşık 10 bin kişi göç etmek zorunda kalıyor.

Ülke genelinde bir milyon 130 bin Yozgatlının 750 bini il dışında yaşarken, bu rakam her geçen yıl daha da artıyor. Kent nüfusunun büyük bir bölümü geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlamasına rağmen tarım ve hayvancılık üzerine sanayinin gelişmemesi bu sektöre olan ilgiyi azaltıyor. Bütün bu etkenlerden dolayı yaşanan işsizlik ve ekonomik sıkıntılar insanların başka illere göç etmesine neden oluyor.

Ekonomik sıkıntılar ve işsizlik evlilik oranlarını da düşürdü. Geçen yıl ekim ayında 588 çift evlenirken, bu yılın Ekim ayına kadar olan sürede 582 çift nikahı gerçekleştirildi. Vatandaşlar, nikah işlemlerindeki düşüşün Yozgat’ın ekonomik durumunun en güzel göstergesi olduğunu belirterek, “Yozgat’ta işsizlik almış başını gidiyor. Evlenecek gençler iş bulamadıkları için evlenemiyorlar.” diye konuştu.

Hakan Yılmaz(25) isimli genç, Yozgat’ta fazla iş alanlarının bulunmadığını belirterek, “Yetkililer çıkıyor ‘iş çok ama beğenmiyorlar’ diye açıklamalarda bulunuyorlar. Bana asgari ücretle ve SGK’lı iş bulsunlar çalışıyım. Yozgat İş Kur, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) dahilinde işçi aldılar oraya bile torpilliler girdi. Her yıl kura ile alırken bu yıl kura çekimi yapılmadan hep belirli kişileri işe aldılar, torpili olan işe girdi, torpili olamayan garibanlar dışarıda kaldı. Benim gibi şuanda onlarca kişi buna tepki gösteriyor. Bekarım evlenmek istiyorum, iş yok, evlenince ev kirası ve diğer giderleri düşününce iş bulmadığım için mecburen vazgeçiyorum. Cumhurbaşkanımız 3 çocuk istiyor, evlenmeden üç çocuk nasıl olacak. Evlenince, eş ve çocukları nasıl geçindireceğiz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.