YouTube'dan AYM hamlesi

YouTube'dan AYM hamlesi

Youtube, Türkiye'deki yasağın kaldırılması için anayasa mahkemesine başvurdu. Erişime engelin kaldırılması için dava açtı

TÜRKİYE'de erişimi halen kapalı olan YouTube, erişim engelinin kaldırılması için avukatı aracılığıyla Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu.

Youtube, Ankara 4. İdare Mahkemesi'nde erişimin engellenmesi işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açtı.

GÖZLER ANAYASA MAHKEMESİ'NE ÇEVRİLDİ

Youtube, Türkiye'deki avukatı Gönenç Gürkaynak aracılığıyla bugün sabah saatlerinde Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. Başvuru dilekçesinde Youtube ile ilgili yasak nedeniyle düşünce ve ifade hürriyeti hakkının ihlal edildiğinin tespitine karar verilmesi istendi. Başvuruyu AYM karara bağlayacak. AYM yasak nedeniyle ifade hürriyetinin ihlal edildiğine karar verirse Youtube erişime açılacak. AYM daha önce ifade özgürlüğüne karşı ağır bir müdahalede bulunulduğu gerekçesiyle sosyal paylaşım sitesi twitter'ın da erişime açılmasına karar vermişti.

İDARİ YARGIDA DA DAVA

Youtube ayrıca yine avukatı Gürkaynak aracılığıyla TİB'in idari işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Ankara 4. İdare Mahkemesinde dava açtı.

TİB, YOUTUBE'A ERİŞİMİ ENGELLEMİŞTİ

Yerel seçimler öncesinde gündeme bomba gibi düşen ve Suriye planının konuşulduğu ses kaydının internete düşmesinin ardından, 27 Mart tarihinde, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı idari tedbir kararıyla Youtube'a erişimi engellemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.