Yörük kızını oğlak otlatırken kaçırdılar!

Yörük kızını oğlak otlatırken kaçırdılar!

Taşkent Balcılar'da oğlak güderken 4 kişi tarafından kırmızı bir araba ile zorla kaçırılan 20 yaşındaki Yörük kızı Fatoş, adalet istiyor.

Taşkent Balcılar'da oğlak güderken 4 kişi tarafından kırmızı bir araba ile zorla kaçırılan 20 yaşındaki  Yörük kızı Fatoş, adalet istiyor. 24 saat içinde Jandarma tarafından bulunan Fatoş U.'yu kaçıran 4 kişi ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

29 Ağustos 2018 tarihinde günü Taşkent Balcılar'da yaşanan olay, insanlığın bittiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Aynı aileye mensup 4 kişi, Yörük kızı Fatoş U.'yu kırmızı bir araba ile kaçırdı. Oğlak güderken, dinlenen ve o esnada da ablası ile konuşan Fatoş'tan bir anda haber alınamadı. Fatoş'un ablası, babasını arayarak, "Fatoş'un başına bir iş geldi. Telefon ile konuşuyorduk, bir anda sesi gitti" dedi. Fatoş'un bulunduğu yeri izleyen babası Kuş Ali lakaplı Ali U., kırmızı bir araba ile Fatoş'un kaçırıldığını gördü ve hemen Jandarmayı aradı. Fatoş, 24 saat geçmeden köylülerin yardımı ve Jandarmanın da desteği ile bulundu.

41169316_2065659706777956_1449565837655539712_n.jpg

YÖRÜK KIZI FATOŞ ADALET İSTİYOR!

Asıl üzücü olan gelişme ise bundan sonra yaşandı. Fatoş'u kaçıran 4 kişi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Fatoş ve ailesi ise adalet istiyor. Fatoş'un babası Ali U., "Aynısı bir başkasının çocuğuna yapılması. Ben, bir babayım, neler yaşadığımı bilemezsiniz. Bu olayı Allah, kimseye yaşatmasın ama arkası olan birine yapılsa bu adamlar böyle cezasız bırakılır mıydı? Bizim kimsemiz yok diye sesimizi bile çıkaramıyoruz. Eşim, aklını bozma noktasına geldi. Her gün doktora götürüyorum. Üzüntüsünden kahroldu. Böyle adalet mi olur? Böylesine alınan kararlar, ülkemize de devletimize de zarar veriyor" dedi.

AYNI AİLEDEN 4 KİŞİ KAÇIRDI

Mağdur Fatoş'un babası Ali U., olayın nasıl yaşandığını anlattı. Büyük kızından telefon aldıktan sonra hemen kaçırılan Fatoş'u aradığını, Fatoş'u kaçıran kişiler tarafından telefonun kapatıldığını dile getirdi. Fatoş'u kaçıran 4 kişinin fidye peşinde olabileceğinden şüphe ettiklerini aktaran Ali U.,  şunları kaydetti: "Bu olayı işleyenlerin 2'si kardeş, birileri enişte ve birileri de yeğenleri, yani hepsi akraba. Bu aile, geçtiğimiz yıllarda benim büyük kızımı istemişlerdi. Benim, kızımın da sevdiği birisi vardı. Onlar istediler, kızımı onlara verdik. Şimdi Fatoş'u kaçırdılar. Büyük ihtimal para peşindelerdi. Allah, köy halkından da razı olsun. Kaçacakları bütün noktalar köylüler tarafından kapatıldı, Jandarma tarafından da kıstırıldı. Sivil araç ile bunların peşine düşüldü. Yolu bildiği için eşim, Jandarmaya eşlik etti. Çok yüksek bir dağda, Fatoş ve Fatoş'u kaçıranları görmüşler. Kaçıranların kaçacak yerleri yoktu. Fatoş, Jandarmayı görür görmez, hemen kaçarak annesigilin yanına gelmiş. Yanlarında da 4 silah varmış. Jandarma 3 tanesini buldu, 1 tanesi de kayıptı. Adalet istiyoruz. Biz, köylü bir aileyiz. Kimsemiz yok. Devletimiz, bize sahip çıksın. Bu suçu işleyenler nasıl olur da serbest bırakılır."

EMRE ÖZGÜL   merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum