Yörük Fatoş'u kaçıranlar tutuklandı

Yörük Fatoş'u kaçıranlar tutuklandı

Taşkent'te oğlak güderken 4 kişi tarafından kaçırılan 20 yaşındaki Yörük kızı Fatoş ile ilgili yaptığımız haberden sonra Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz yazılı bir açıklama yaptı

Başsavcı Solmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Konya ili Hadim ilçesinde müşteki F.R.’ye yönelik eylemlerine binaen, şüpheliler M.B., O.B., S.A., T.A. ve Z.K hakkında Hadim Cumhuriyet Başsavcılığınca cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan soruşturma başlatılmıştır. Hadim Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 2018/340 soruşturmalı dosya kapsamında; Hadim Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklama talebi ile sevk edilen şüpheliler O.B. ve T.A. hakkında, Hadim Sulh Ceza Hakimliğinin 2018/13 değişik iş sayılı kararı ile adli kontrol kararı verilmiş, verilen karara Hadim Cumhuriyet Başsavcılığınca şüphelilerin atılı suçu işledikleri yönünde kuvvetli şüphe ve tutuklama nedeni bulunması nedeni ile itiraz edilmiş, Konya 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 2018/4866 değişik iş sayılı kararı ile itirazın kabulüne karar verilmesi neticesinde şüpheliler hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmıştır.

Yakalanarak Hadim Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilen şüpheli O.B., tutuklama talebi ile Hadim Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş olup, Hadim Sulh Ceza Hakimliğinin 2018/136 d.iş sayılı kararı ile tutuklanan şüpheli O.B. Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmiştir. Diğer şüpheli T.A.’nın yakalanması için çalışmalara tüm titizliğiyle devam edilmektedir. Hadim Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında ayrıca bilgi verileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.