Yolsuzluk iddiası!

Yolsuzluk iddiası!

Milletvekili Mustafa Kalaycı, Meclis'te Beyşehir'deki araziler hakkında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Kalaycı, Beyşehir'de yolsuzluk yapıldığını iddia etti

Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Beyşehir ilçemiz usulsüzlük ve yolsuzluk iddiası ile çalkalanmaktadır. Beyşehir Belediyesince, Karadiken mahallesi 170 Ada 68, 69 ve 70 Parsel nolu toplam 32 bin metrekare civarındaki tarlalar 1 milyon 231 bin 190 TL bedelle satın alınmış, 20 gün sonra da iade edilmiştir. Alelacele yapılan tarla satın alma işleminde; 11.12.2015 tarihinde Belediye Meclisine getirilen ek gündemle yetki alındığı, 14.12.2015 tarihinde Belediye Encümenince satınalınmasına karar verildiği, 16.12.2015 tarihinde de tarlaların bedelinin büyük kısmının ödendiği, Belediye Meclisinin 4.1.2016 tarih ve 5 sayılı Kararı ile de tarlalarda kiracı olduğu gerekçe gösterilerek ve ödenen bedelin faizi ile beraber tahsili koşuluyla satın alma işleminin iptaline karar verildiği görülmektedir. Komisyona bile havale edilmeden doğrudan Encümen tarafından alımı yapılan, iptal kararı ise Belediye Meclisine aldırılan bu işlemlerle ilgili olarak, tarlaların çok pahalıya alındığı, tarlaların sahibinin Partinizin ilçe başkanının kayını olduğu konularının Mecliste dile getirildiği, ayrıca Belediye Başkanının Partinizin Konya İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanınca uyarıldığı tarafıma ulaşan bilgi ve belgelerden anlaşılmaktadır” diye konuştu.

PARALAR KİMİN HESABINA AKTARILDI?

Kalaycı, Davutoğlu'na şu soruları yöneltti: “Beyşehir Belediyesince, partinizin ilçe başkanının yakın akrabasına ait tarlalar, birkaç misli fiyatla ve alelacele neden satın alınmıştır? 1.231.190 TL satınalma bedeli hangi tarihlerde kimin hesabına aktarılmıştır? Tarlaların değeri kim tarafından, nasıl belirlenmiştir? Tarlaların emlak vergi değeri nedir ve aynı mevkideki birim (m2) alım-satım fiyatları hangi seviyededir? Kiracı olduğu gerekçe gösterilerek iade edilen tarlalar, kiracı bulunmakta iken alelacele neden alınmıştır? Tarla sahibi faiz ödemeyi niye kabul etmiştir? Alım-satım masrafları var mıdır ve kim üstlenmiştir? Belediye mülkiyetine geçen tarlaların satış işlemi olmaksızın iadesi hangi mevzuata göre yapılmıştır? Beyşehir Belediyesi tarafından yapılan bu işlemlerle ilgili başlatılan bir inceleme var mıdır? Konu hakkında soruşturma açtıracak mısınız? 'Kim milli hazinemize, kaynaklarımıza yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, kim herhangi bir şekilde harama bulaşırsa kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız' sözünüzün Beyşehir’de yaşanan olayla ilgili karşılığı ne olacaktır?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum