Yollara kar engeli

Yollara kar engeli

Konya’nın bazı ilçelerine nisan ayında yağan kar yağışı vatandaşları şaşırttı. Yoğun kar yağışı nedeniyle şehirler arası ulaşımda sıkıntılar yaşandı. Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Seydişehir ve Akşehir yolları kapandı

Konya’nın tarşa ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle çevre illere bağlantı yollarından bazılar ulaşıma kapandı. Yağış nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı. Vatandaşlar araçlarıyla mahsur kaldıkları yerlerden sosyal medyada bildirim yaptı. Seydişehir, Akşehir yollarında sabahın ilk saatlerinden itibaren araç yoğunluğu yaşandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Konya-Afyonkarahisar yolu kısmen ulaşıma kapandı. Kar nedeniyle ilerleyemeyen TIR’lar uzun kuyruklar oluştururken, otomobiller de güçlükle ilerleyebiliyor. Karayolları ekiplerinin yolu trafiğe açık tutabilmek için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenilirken vatandaşların araçlarına zincir takmaları istendi.

SEYDİŞEHİR YOLU KAPANDI

Seydişehir’de gece etkili olan kar yağışı sonrası oluşan dondan dolayı Seydişehir-Antalya yolu trafiğe kapatıldı. Karayolunun 15. kilometresinden itibaren etkili olan kar ve don nedeniyle yüzlerce araç yolda mahsur kaldı. Yolda kalanlar karayolları ve bölge trafik ekipleri tarafından kurtarılarak dinlenme tesislerine yönlendirildi. Bölge trafik ekipleri, Marangoz kavşağından itibaren yolu trafiğe kapatarak araç geçişine izin vermiyor. Karayolları ekipleri yolu tekrar trafiğe açabilmek için aralıksız olarak tuzlama ve kürüme çalışması yapıyor. Yollarda mahsur kalan araç sürücüleri, araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalışıyor. Nisan ayında karla karşılaşan sürücüler, bu mevsimde kar yağışıyla birlikte yolların kapanmasına şaşırdıklarını ifade etti.

ALADAĞ’A KAR DÜŞTÜ

Derbent’de de kar etkili oldu. İlçede gece saatlerinde etkili olan yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Kent merkezinde yağmur olarak devam eden yağış, ilçesinin yüksek kesimlerine ve Aladağ'a kar olarak düştü.  Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, nisan ayında ilçeye ikinci kez kar yağdığını söyledi. İlçe merkezinde kar olmadığına dikkati çeken Acar, şöyle konuştu: "Ama ilçe sınırlarımız içerisindeki tarım alanları ve Aladağımız kar yağışı sonrası yine beyaz örtü ile kaplandı. Hafta sonu da Derbent ilçesinde vatandaşlarımız yapılan şükür duasında bir araya gelmişti. Şükür duasının üzerine yağan karla da mutlu olduk. Kar örtüsünün Aladağ'da daha da fazla olduğunu tahmin ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.