Yolda Kalan Yüksek Hızlı Tren'de Arıza Giderildi

Yolda Kalan Yüksek Hızlı Tren'de Arıza Giderildi

İstanbul-Ankara hattı bugün açılan ve ilk seferinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul'a götüren Yüksek Hızlı Tren, İzmit'te yolda kaldı. Seyir telinin kopması nedeniyle yaklaşık yarım saat yolda tren, arızanın giderilmesinden...

İstanbul-Ankara hattı bugün açılan ve ilk seferinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul'a götüren Yüksek Hızlı Tren, İzmit'te yolda kaldı. Seyir telinin kopması nedeniyle yaklaşık yarım saat yolda tren, arızanın giderilmesinden sonra yoluna devam etti.

Başbakan Tayyip Erdoğan Bilecik’teki konuşmasının ardından YHT ile İstanbul'a doğru yola çıktı ancak İzmit’te sorun yaşadı. Seyir telinin kopması nedeniyle tren, 42 Evler mevkinde durdu. Başbakan'ın da içinde bulunduğu tren için yoğun güvenlik önlemi alındı. Güvenlik nedeniyle Salim Dervişoğlu Caddesi trafiğe kapatıldı. Trenin durduğu noktaya çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Treni Ankara’dan itibaren takip eden askeri helikopterler de havadan güvenlik önlemi aldı. Yapılan anonsla trenin 20 dakika sonra tekrar hareket edeceği bilgisi verildi. Güvenlik nedeniyle trenden basın mensupları indirilmedi. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, "Bugüne kadar yaşanmamış bir durum ne olduğunu daha sonra öğreneceğiz." dedi.

Tamir işlemleri ortalama 10 dakika sürdü. Fakat tren yaklaşık 35 dakika sonra hareket etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.