Yol yapımındaki isimsiz kahramanlar

Yol yapımındaki isimsiz kahramanlar

Şehirlerarası yolların yanı sıra ilçe ve köyler arasındaki yolların yapımı büyük bir hızla devam ediyor.

Sıcak, toz demeden büyük bir özveri ile çalışan ekipler ise vatandaşın hizmetine sunulan bu güzel yolların gerçekten isimsiz kahramanları. Bunun bir örneğini de Hatunsaray-Akören-Kayasu arasında ki yol çalışmasında görmeniz mümkün.  Konya- Hatunsaray- Akören arasındaki yolun yapımının tamamlanmasının ardından açılan ihale ile Akören- -Kayasu (May) arasındaki 30 kilometrelik yolun genişletilmesi çalışmalarında görev alan ekip sabahın ilk saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar sıcak, toz, toprak demeden iş makineleri ile dağları taşları delerek büyük bir başarı sergiliyor.

Özel bir firmaya ihalesi verildikten sonra yapımına başlanan çalışmalarda görev alan ekibin sorumlusu  Vedat Baltaoğlu yol yapım çalışmalarının en geç üç yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi. Konya- Hatunsaray- Akören arasındaki yolun geçtiğimiz yıl tamamlanmasının ardından ikince etap olarak Akören-Kayasu (May) arasındaki 30 kilometrelik yolun genişletme çalışmalarına bu yılın başında start verdiklerini ifade eden Baltaoğlu, "Buradaki yol yapım çalışmaları diğer bölgelerden biraz daha sıkıntılı ve zor. Nedeni ise sürekli viraj ve yüksek rampalardan oluşan güzergahta bulunan tüm virajlar kaldırılıyor, rampalar tamamen sıfırlanıyor ve genişletme çalışmaları yapılıyor. Bu da gerçekten büyük bir özveri ve zaman isteyen bir çalışma. Biz şu andaki ekip ve ekipmanlarımız ile Akören'den Kayasu Mahallesine kadar olan 30 kilometrelik bölümü en geç 2018 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

17-4.20160727101410.jpg

Konya-Hatunsaray-Akören ve Kayasu arası yol yapım çalışmalarının tamamlanmasının ardından bir sonraki hedefin ise 2019 yılı içerisinde programa alınması ihalesinin yapılması halinde belirlenen yeni güzergah ile Antalya yoluna kadar uzanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.