Yok etme politikaları uygulanıyor

Yok etme politikaları uygulanıyor

DİVA-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan, şube binasında düzenlediği basın toplantısı ile Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik düzenlenen saldırıyı kınadı. “

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN)  Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan, şube binasında düzenlediği basın toplantısı ile Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik düzenlenen saldırıyı kınadı. “Saldırıda hayatını kaybedenlere yüce Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum” diyen Fidan, şöyle konuştu: “İslam ve Müslüman düşmanı, Haçlı zihniyetini, bu barbar terörizmi ve destekçilerini kınıyorum. İslam; sulh, huzur, sağlık, güven ve esenlik demektir. İslam'ın tebliğ ve davet metodu kalbe, yumuşaklık veren, akıl'a ve ruha hitap eden güzel söz ve yaklaşımdır. Vahşet, şiddet ve terör, İslam'ın vahiy esaslarına aykırıdır. Her türlü terörü, İslam reddeder ve asla kabul etmez. İslam; iyiliği, güzelliği ve barışı emreder, her türlü kötülüğü, aşırılığı ve azgınlığı ise ortadan kaldırmayı hedefler. İslam ile terörü birlikte telaffuz etmek, dalalet, ihanet ve cehalet içerisindeki art niyetli ırkçı din düşmanlarının hezeyanlarıdır. Yüce Allah uranı Kerim de " Bir insanı öldürmeyi, bütün insanları öldürmek kadar günah sayan, Kargaşa, fitne ve terörizmi de daha büyük günah saymıştır. Batı ve emperyalist ülke liderlerinin İslam karşıtlığı ve ırkçı söylemleri, Yeni Zelanda'da olduğu gibi, terörizm şiddetini ve vahşetini oluşturmuştur. Bu terör eylemini basit ve birkaç kendini bilmez caninin yaptığı katliam olarak görmek, son derece yanlıştır.”

PROVOKASYONLARA PRİM VERMEMELİYİZ

Fidan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Katliam yapılan yer, özellikle seçilmiş Yeni Zelanda nın Chiristchurch e (Kutsal Mesih) anlamına gelmektedir. Yayınlanan manifestodan da anlaşılacağı gibi, planlı ve programlı bir operasyon olduğuna şahit olmaktayız. Batı'nın Haçlı ve emperyalist zihniyetten beslenen ideolojisi, ırkçı, İslam ve Müslüman düşmanlığın' körüklemekte, insanlığı kin, vahşet ve intikam amaçlı katliamlara sürüklemektedir. Emperyalist, Haçlı zihniyetine sahip olan ülkeler, Müslümanlara yapılan vahşet ve katliamlara terörizm gözüyle bakmamakta, adeta, görmüyorum, duymuyorum ve bilmiyorum diyerek üç maymunu oynamaktalar. Dünyada tüm Müslümanlar üzerinde planlı, programlı olarak imha, yok etme politikaları uygulanmaktadır. Filistin'de, Arakan'da, Afganistan'da, Suriye'de' Irak'ta, Yemen'de ve Doğu Türkistan'da yapılanlar asla tesadüfi değildir. İslam'a ve Müslümanlara yalnızca ölümü reva gören, Kapitalist, emperyalist ve insan fıtratını bozan dünya düzenine "DUR" diyebilecek TEK alternatif YALNIZCA İslam ve Müslümanlardır. Çünkü İslam, sevgi, saygı ve hoşgörü dinidir. Divasen olarak, herkesi sakin olmaya ve hoşgörülü davranmaya davet ediyoruz. Her ne söylenirse söylensin, ne yapılırsa yapılsın asla provokasyonlara prim vermemeliyiz. Sağduyulu davranmalıyız. Terörün ve ırkçı söylemlerin olmadığı, sevgi, saygı ve kardeşlik içerisinde, herkesin kendi inancını yaşayabileceği bir dünya diliyorum.”

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum