Yine, yeni, yeniden ESKİŞEHİR

Yine, yeni, yeniden ESKİŞEHİR

Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılan Atiker Konyaspor, kupa finalinde Başakşehir'i yenmesi durumunda ikinci kez Avrupa'da mücadele verecek.

Sezona UEFA Avrupa Ligi, Ziraat Türkiye Kupası ve Spor Toto Süper Lig olmak üzere 3 kulvarda başlayan Atiker Konyaspor, tarihinde ilk kez kupada final görme başarısı elde etti. Yarı finalde rakibi Kasımpaşa'yı eleyen Atiker Konyaspor tarihinde ilk kez kupada finale yükseldi. 2012-2013 sezonunda Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda Manisaspor'u 2-0 yenerek Spor Toto Süper Lig'e yükselen yeşil beyazlılar Eskişehir'de yeni bir başarı daha elde etmek istiyor. Anadolu Kartalı kupa finalindeki rakibi olan Medipol Başakşehir'i yenerek UEFA Avrupa Lig'ine yeniden katılmak isterken kupayı ise müzesine götürmek istiyor.

KONYASPOR BELİRLEYECEK

Medipol Başakşehir'in Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşması durumunda Spor Toto Süper Lig'i 5. sırada bitirecek takım da UEFA Avrupa Ligi biletini alacak. Turuncu-lacivertlilerin finaldeki rakibi Atiker Konyaspor'un kupayı kazanması halinde ise yeşil-beyazlılar üst üste ikinci kez UEFA Avrupa Ligi'nin yolunu tutacak. Böylece lig beşincisi, Avrupa kupalarının uzağında kalacak. Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezon ligi 3.sırada bitirmiş ve tarihinde ilk defa Avrupa kupalarına katılmıştı.

GÖNÜLLERİ KONYASPOR'DAN YANA

Atiker Konyasporlu taraftarlar ile Eskişehirsporlu taraftarlar arasında var olan dostluk çarşamba günü oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Final karşılaşmasında yeniden pekişecek. Eskişehirsporlu taraftarlar gönüllerinin Atiker Konyaspor'dan yana olduğunu ifade ederken Başakşehir'in de Anadolu takımı olduğunu kupanın her türlü Anadolu'da kalacağını açıkladı.

KONYASPOR'A DESTEK VERECEKLER

2013-2014 sezonunda Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumu'nda kupa finalinde Eskşehirspor, Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Galatasaray kazanırken Atiker Konyasporlu taraftarlar ise Eskişehir tribünlerin doldurarak kardeş takıma destek vermişti. 2 sezon ardından bu sefer Atiker Konyaspor, Eskişehir'de kupa finaline çıkacak. 31 Mayıs Çarşamba günü saat 21.30'da başlayacak mücadeleyi kazanan takım kupayı müzesine götürecek. Eskişehirspor taraftarının Atiker Konyaspor tribünlerini doldurarak destek vermesi bekleniyor.

BURAK TAŞPINAR merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.