Sabit Horasan

Sabit Horasan

Yine olmadı

Yine olmadı

Torku Konyaspor dış sahada var, içeride yok..
İç sahada tek galibiyetini 5. hafta Tavşanlı Linyitspor karşısında alan Kartallar, ne yazık ki, o haftadan buyana geçen 11 hafta boyunca sahasında galibiyetle yeniden buluşamadı..  
Sahasında kazanmakta zorlanan Torku Konyaspor, deplasman maçlarından ise, 3 galibiyet çıkarttı.
Şanlıurfaspor, deplasmanda yenilgi almayan bir takım.. Dahası, iyi kapanan ve çabuk ve PTT 1. ligin üzerinde iki yabancısıyla kontrataklarla gol arayan bir takım.
Torku Konyaspor, geçtiğimiz haftalara oranla, ayağa daha çabuk pas yapmasına, daha çabuk oynamasına karşın ne yazık ki, orta alanda iyi organize olamayarak kapalı defans karşısında pozisyonlar üretemedi veya üretilen 3-4 pozisyonu da değerlendiremedi ve sahasında çok önemli 2 puan daha kaybetti.
İç sahada kaybedilen bu puanları çok arayacağız. Bırakın ilk iki yarışını, ilk 6 için de sıkıntı yaratabilecek puan kayıpları olarak görülebilir..
Soğuk havaya rağmen, stada gelenler seyir zevki yüksek bir maç izlediler..
Ama, doğrular yapılmadığı sürece maç kazanılmadığı gerçeği bir kez daha ortaya çıktı..
Her ne kadar Konyaspor orta alanda çoğalarak rakibe atak şansı tanımasa da orta alan oyuncuları topu ileriye oynama becerisini gösterseler de topu gol ayaklarıyla, doğru zamanda ve yerde buluşturamadılar.. Buna birde sağ ve sol kanattan Ömer Ali ve Bilal Aziz’in yaptığı yüksek ortalara kafa vuracak oyuncunuz yoksa, her zaman tekrarladığımız gibi gol bulmak, ancak kişisel becerilere veya duran top organizasyonlarının değerlendirilmesine kalıyor.. Ama, Torku Konyaspor oyuncuları bu şansı da iyi değerlendiremedi veya kullanamadı.   
Recep’in orta alanın göbeğinde oynatılma yanlışlığı devam ediyor. Doğrusu, bu defalarca yazıldı, çizildi.. Bundan sonra teknik adamların, bu futbolcunun yerine Şenol’u bu mevkide oynatmaları daha yararlı olur diye düşünüyorum. Recep, forvet arkası oynatılması halinde daha yararlı olacaktır. Özellikle de deplasman maçlarında daha verimli olur..  
Torku Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker’in, Konyasporlu futbolcuya yapılan faulü hakemin vermesine rağmen itiraz etmesi doğru değildi.. Hatta, bunu kendisine ayrılan yeri terk edecek kadar ileriye götürmesi ve ortamı germesi daha da yanlıştı. Nitekim, bu hareket sonrası seyirciden küfür gelmeye başladı..
Atatürk stadını dolduran 3 bin kadar futbolsever, geçen haftalara oranla daha iyi tezahürat yaptı. Takımı destekledi. Ta ki, küfürlere kadar. Seyircinin gerek hakemlere ve gerekse rakip takım seyircisine karşı yaptığı küfürler sonucu kulübe gelecek para cezası hiçte küçümsenecek bir rakam olmasa gerek.
Hani, belki Konyaspor yöneticileri ve bir çok seyirci kızacak ama, bana göre hakem hiçte kötü bir yönetim göstermedi. Sonuca etki yapacak bir hareketi olmadı.. Evet, hakem biri Konyaspor ve diğeri de rakip oyuncu olmak üzere iki kez sarı kart göstermesi gereken hareketi es geçti, belki ama eleştirilecek kadar kötü değildi..
Şimdi, ilk yarıda bir Ankaragücü maçı kaldı.. Torku Konyaspor’un, deplasmanda daha iyi oynadığı gerçeğiyle Başkent deplasmanında, son haftalarda iyi futbol oynayan Ankaragücü’nü de yenerek devreyi galibiyetle kapatması, ikinci yarı öncesi moral olacaktır. Yeşil-beyazlı futbolcuların, eksiklere rağmen bunu gerçekleştirecek güç ve kalitede olduklarını herkes bilmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR