Sabit Horasan

Sabit Horasan

Yine kaçtı

Yine kaçtı

Aslında, hak eden taraf kazandı diye başlamak isterdim yazıma.

Ama, kaçan penaltı ve pozisyonlardan sonra iki dakikada yenen 2 şok gol planları bozdu, hesap şaştı.
Atiker Konyaspor Pazar akşamı, uyuşmuş şekilde sahada gezinen Beşiktaş karşısında tam anlamıyla net bir galibiyeti kaçırdı ve 1 puana uzatma dakikalarında bulduğu golle razı oldu.
Çok faul yapılma, çok düdük çalma ve kart rekorunun (13 sarı, 1 kırmızı kart) kırıldığı maça, Konyaspor’da stoper Diagne Fallou ve Hurtado ilk kez ilk 11’de başladı. Volkan ise 6 maç sonra yeniden 11’e döndü.
İlk dakikalarda Atiker Konyaspor oyunu kendi yarı alanında kabul ederken; Beşiktaş bir tık daha etkin görünerek özellikle uzun toplarla gol aramayı tercih etti.
Ancak, dakikalar ilerledikçe roller değişti ve Konyaspor pas oyununa dönerek Beşiktaş kalesinde daha çok görünen taraf oldu.
Nitekim, maçın ilk tehlikeli atağı 18. dakikada Konyaspor tarafından geliştirildi ve defansın arkasına sarkan ve eski günlerindeki gibi etkili bir görüntü veren Skubiç’in pasında Yatabare vuramayınca  bir gol kaçmış oldu.
Daha maçın başında sarı kart gören konuk takımdan Vida, 28. dakika gelişen ikinci Konyaspor atağında kaleye giden topu elle kesince hakem penaltı noktasını gösterdi ve Vida’da kırmızı kart gördü.  Penaltı atışını Yatabare gole çevirince Konyaspor öne geçti.
İlk yarı Konyaspor’un üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıya Atiker Konyaspor daha iyi başladı.  
49. dakikada bir duran top organizasyonunda Medel Uğur’u yere indirince hakem ikinci kez penaltı noktasını gösterdi.
VAR ile görüşme ve pozisyonu videodan izleyen hakem, haklı kararında durarak penaltıya hükmetti. Ancak, Yatabare bu kez top havaya dikerek auta attı.
Atiker Konyaspor 73. dakikada Yatabare ile yine net bir pozisyondan yararlanamadı.
Konyaspor’da penaltı ve golün kaçırılması ve Miloseviç ile Jonsson’un yerine oyuna giren Fofana ve Ahmetoviç’in  de beklentilere karşılık verememesi sonucu oyun üstünlüğü Beşiktaş’a geçti.
Konuk takım Konyaspor’un duraklamasından yararlanarak 79 ve 80. dakikalarda Wagner Law ve Lens ile iki gol bularak öne geçti.   
Bu şok goller Konyaspor’u uykudan uyandırdı.
Özellikle uzatma dakikalarında rakip kaleyi abluka altına alan Kartallar, 90 artı 5. dakikada Gökhan Gönül’ün kaleye giden topu kafa ile çıkarmasıyla kazanılan korner atışından gelen topu bu kez Hurtado arka direkte kafa ile filelere göndererek maçın skorunu belirledi.
Atiker Konyaspor’un yenileri  hakkında kesin karar verecek olursak belki yanılgıya düşebiliriz.
Ancak, şu kadarını söylemek gerekirse, ilik kez oynayan Diagne Fallou her ne kadar toplara ilk hamlede müdahale etse de fizik olarak her an hata yapabilecek bir görüntü verdi. Jevtoviç’e oranla daha teknik ve oyun bilgisi yüksek olan ve ileriye top taşıyabilen Hurtado, pas oyununda iyiydi, ama yeterli değil, daha çabuk oynamalı. Bu nedenle yeniler hakkında 8. Hafta sonunda da net bir karar veremedik. O zaman bir hafta daha beklemek gerekir diyebiliriz.
Kısacası, Atiker Konyaspor kazanması gereken maçta 1 puana razı olarak teselli buldu. Razı oldu diyorum, çünkü, beraberlik golü uzatma dakikalarında geldi. Ama, yine tek kelimeyle yazık oldu. Umarım bu kaçan puanları ileride aramayız.

--   

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR