Sabit Horasan

Sabit Horasan

Yine aynı sonuç

Yine aynı sonuç

Ligin 15. haftasında iç sahada oynanan Karabükspor maçında alınan 3 puanla tünelin sonunda görünen küçük ışık, İzmir deplasmanında alınacak en az 1 puanla dahi biraz daha belirginleşecekti.
Hani kötü futbolda yoktu. Oyunu domine eden, her iki yarıda da pozisyonlar bulan Atiker Konyaspor, gol vuruşlarında etkili olamayınca, ligdeki ilk yılında sürpriz yapan Göztepe’ye penaltı golüyle yenilerek eli boş döndü Konya’ya.
Ne yazık ki, yine aynı sonuç. Yine üzüntü.
İçimiz sızladı. Bu futbolun sonucu yenilgi olmamalıydı.
Alınacak 1 puan her şeyi alt üst edecek, dengeleri değiştirecekti Konyaspor adına  


Atiker Konyaspor maça yine rotasyonlu kadro ile çıktı. Dahası, defansta Ali Turan’ı kenara çeken teknik adamlar, Selim’e görev verirken, orta ikili de Moke ve Jonsson oynadı, Ali Çamdalı’nın olmaması sürpriz oldu futbolseverler adına.
Maça her iki takımda bir birini tartarak başladı.
Doğrusu Konyaspor şaşırttı daha ilk dakikalardan itibaren sergilediği etkili futbolla. Göztepe’de beklemiyordu sanırım bunu.  
Rakibe boş alan bırakmayarak pas yapmasını, topa daha çok hakim olmaya çalışmasına rağmen oyun kurmasını engelleyen yeşil-beyazlılar, özellikle sağ kanattan Skubiç-Vedat ikilisi ile geliştirdikleri ani  ataklarla pozisyonlar ürettiler.  Hatta kaleciyle karşı karşıya kalan Miloseviç ile net bir pozisyondan da yararlanamadı. Vedat kendisine tanınan şansı iyi kullandı dersek yanlış olmaz.
Ancak, 42. dakikada kullanılan korner atışında Yahoviç’in Selim tarafından gereksiz yere indirilmesi sonucu hakem penaltı noktasını gösterince, atışı kullanan aynı futbolcu topu filelere göndererek takımını öne geçirdi. İlk yarı bu sonuçla bitti.
İkinci yarı yüksek tempoda başladı.
Atiker Konyaspor baskılı ve akıllı futbolunu bu yarıda da sürdürdü. Ev sahibi Göztepe ise, defansın arkasına atılan uzun toplar ve kontrataklarla gol arama çabasına girdi. Bunun sonucu da 67. dakikada Konyaspor defansının eksik yakalanmasıyla net bir pozisyondan yararlanamadılar.
Konyaspor ise, yine sağ kanattan geliştirilen   ataklarla gol aramaya devam etti., 71. dakikada Vedat’ın yerine Fofana’nın girmesiyle oyunda üstünlüğü tamamen ele geçiren ve sol kanadı da iyi kullanmaya başlayan Kartallar, Skubiç ve Fofana ile net pozisyonlar ürettilerse de ne yazık ki sezon başından buyana devam ede gelen gol atma becerisini yine gösteremedi ve puan alabileceği amacı yenik kapattı.


Haftalar bir bir geride kalıyor. Atiker Konyaspor için üzülerek söyleyelim ki, puan kayıpları can sıkmaya devam ediyor.
Tek tesellimiz, 19 puanla 10. sırada yer alan Malatyaspor ile birlikte son sıradaki Karabük’e kadar 9 takım arasındaki puan farkının çok olmamasıdır.
Bunu iyi değerlendirmek zorundayız.
İlk yarının bitimine bir hafta kaldı. Ocak ayı içerisinde ki ara transferde nokta transferler gerçekleştirilmeli. Aksi halde yapılacak en küçük hata bile Konyaspor’a pahalıya malolabilir.
Yapılması gereken, alınacak futbolcuların işi bir an önce bitirilerek transferin başlamasıyla birlikte imzaların atılmasıdır. Umarım yönetim bu kez gerekeni yapar. Hiç umudum yok ama, bunu da becersinler artık.   



Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR