Sabit Horasan

Sabit Horasan

Yine aynı son!

Yine aynı son!

Torku Konyaspor’da Erciyesspor şoku..

Ligin başından buyana, iç sahada istikrarsız bir görüntü veren, Bucaspor ve Rizespor’a yenilen yeşil-beyazlılar, bu kez de lider Erciyesspor karşısında aynı sonu yaşadı..

..Ve bu yenilgi bardağı taşıran son damla oldu, teknik kadro ile yollar ayrıldı..

Maçın 25 dakikalık bölümü dışında etkili olamayan, ne yaptığını bilmeyen bir Konyaspor vardı sahada dersek yanlış olmaz..

Oyuna iyi başlayan, pres yaparak rakibi sahasından çıkartmayan Torku Konyaspor, defans oyuncularının çok dikkat etmeleri gereken Gohou’yu unutması sonucu yediği şok golle yenik duruma düştü ve bunun altından kalkamadı..

Erciyesspor ise, maçın önemli bölümünde defansta daha kontrollü, orta alan hakimiyetini ele geçirerek güçlü ve gol yollarında etkili futbolcusu Gohou ile sonuca gitti... Öyle ki, konuk takım maçın 65. dakikasından sonra oyunu iyice kontrolüne alarak orta alanda tek paslarla çıkma başarısını göstererek Konyaspor’a şans tanımadı.

Torku Konyaspor’da yanlışlıklar bu maçta da devam etti...

Takımın bu gidişatına ekonomik konular neden oluyorsa çok yanlış.. Çünkü, Konyaspor’da hiç bir futbolcunun alacağı kalmamıştır.. Bununda ötesinde, bugün tüm takımlarda futbolcuların paraları zamanında ödenememekte.

12. hafta sonunda yollar ayrılan Teknik direktör Hüsnü Özkara, her ne kadar ilgisizlikten ve ekonomik sıkıntıdan bahsetse de ben Konyasporlu futbolcuların ekonomik konuyu düşündüklerini sanmıyorum. Hepsi, karakterli, futbol dünyasında isim yapmış veya geleceği olan futbolcular.. Onlar için forma aşkı ve başarının ilk planda geldiğine inanıyorum..

Dediğimiz gibi, ilk 20 dakika dışında Konyaspor’un ne yaptığı belli değildi..

Ne bir organize vardı, ne şut. Ne de kanatları kullanabildik. Yapılan ortalar ise ya rakibe veya boşa gitti.

Dahası, Konyasporlu futbolcuların, belli bölümler dışında maçı kazanma adına gerekli hamleleri yapamadı..

Teknik adamlarda kenardan maç kazanma adına yeterli katkıyı sağlamadı. Her ne kadar yedek kulübesinde yer alan futbolcular sonucu değiştirme adına yetersiz de olsalar, Konyaspor teknik adamlarının yaptığı değişiklikleri onaylamak olası değil..

Konyaspor teknik adamlarının, Ömer Ali’yi, şayet sakat değilse neden oyundan aldıklarına bir anlam veremedim. Onu daha da motive ederek ikinci yarıda daha verimli olması istemeleri yerine futbolu unutmuş bir Ali Zeytuni’yi oyuna almaları da ayrı, hem de çok büyük bir hataydı. Bu değişikliği gerçekleştiren bir teknik direktörün, doğrusu tecrübesinden teknik adamlığından şüphe duyarım. Hatta, Erdinç ile maça başlamaları da ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkmakta.

Torku Konyaspor teknik adamlarının yanlışları ilerleyen dakikalarda da devam etti.. Şenol’un oyundan alınarak Neca’nın, Recep’in yanına –çok koşmasına rağmen bu futbolcunun da, topu ileri taşıma adına Serkan Şahin dururken bu mevkide oynatılması da ayrı bir sorun- orta alanın göbeğine çekilmesi takımın hücum gücünü düşürdü. Bunun sonucu da Konyaspor’un ayağa paslarla sabırlı şekilde oynaması yerine oyun, Neca’nın şişirme, rakip defansın üzerine attığı uzun toplarla iyice içerisinden çıkılmaz bir durum aldı..

Maçın son 10 dakikasında da golü düşünen ve defans güvenliğini ikinci plana alan Konyaspor, kalesinde yine Gohou’nun ayağından 2. golü gördü ve sahadan yenik ayrıldı.

Bucaspor ve Rizespor yenilgileri, Samsunspor beraberliği ve ardından gelen Erciyesspor mağlubiyeti Konyaspor’a pahalıya mal oldu. İç sahada alınan yenilgilerde aynı hataları tekrarlayan ve aynı sonu yaşayan Torku Konyaspor’da yönetimin gerekli tedbirleri almasının da zamanı çoktan geçti. Gerçi, bu başarısızlıktan onları da soyutlayamayız. Yapılan transferler ortada. Ama yazık ki, Türk futbolunda ceza nedense hep teknik adamlara kesilir.

Hakem, daha maçın başlarında ikinci harekette penaltıyı verebilir miydi. Evet beyaz noktayı gösterebilirdi. Çünkü, rakip oyuncunun kolu açıktı.. Top yön değiştirdi. Ama, şampiyonluğa oynayan bir takımın bu konulara takılmaması lazım.. Çıkacaksın, Konyaspor’a yakışır futbol oynatacaksın ve oynayacaksın, Erciyesspor’u evire çevire yeneceksin ve yoluna devam edeceksin. Konya’ya ve Konyaspor’a yakışan budur..

Erciyesspor karşısında alınan yenilgiyle teknik kadro ile yollar ayrıldı.. Daha öncede gelip giden Hüsnü Özkara ve ekibiyle bir kez daha karşılıklı anlaşmayla sözleşmeleri feshedildi. Kendilerine yanlışlara rağmen verdikleri emekten dolayı teşekkür ederiz. Umarım bir daha Konyaspor ile Hüsnü Özkara’nın yolu birleşmez..

Sezon öncesi, Hüsnü hoca ile anlaşılmasının ardından, “umarız ki, teknik direktör Hüsnü Özkara, Konyaspor’dan ayrı kaldığı dönemde kendini geliştirmiş olsun. Bunun için de bekleyip göreceğiz” demiştim.. Ne yazık ki, pek gelişme olmadığını gördük. Aslında istikrardan yana teknik kadronun yoluna devam etmesini gönülden isterdim. Ama olmadı..

Şimdi sırada yeni teknik kadro ile anlaşma konusu var.. Konyaspor yöneticilerinin yanlışa düşmeme adına, menacerlerle değil bu işi bilenlerle görüşerek sorunu çözmeleri Konyaspor adına daha yararlı olacaktır..

Şu anda ismi geçen bir çok isim var, ama hiç birinin de Konyaspor’un yapısına uygun isimler olmadığını söyleyebilirim. Bana kalırsa Konyalı teknik adamlar onlardan bir kat daha iyi teknik adam diyebilirim.

Seyirciye gelince; Pazartesi ve havanın soğuk olması nedeniyle maça yeterli ilgi yoktu.

Ancak, Konyaspor seyircisi, çok çabuk havlu atıyor.. Yenilgi ve puan kaybına taraftarlar yeterli olumlu yaklaşımı gösteremiyor. Dahası özverili olamıyorlar.

Futbolculara karşı olumsuz tezahürat yaparak onları bitirmenin anlamı yok diye düşünüyorum. Çünkü, bu takımı lig sonuna kadar o futbolcular götürecekler.. Onlara güvenmemiz gerekmektedir.. Onlarına yanında olalım ki, daha verimli olabilsinler.

Bunu, diğer takımlarda çok açık şekilde görüyoruz.. Rizespor, Karşıyaka karşısında yenik duruma düşüyor ama, hiç bir taraftar kalkıp kendi oyuncularına bağırmıyor.. aksine onları motive etme yoluna gidiyor.. Sonucunda da Rize 2. golü buluyor.. Darısı, Konyaspor’un başına.. Ne diyelim ki..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR