Yılmaz Vural: Futbolumuz Kötü Yönetiliyor

Yılmaz Vural: Futbolumuz Kötü Yönetiliyor

Teknik direktör Yılmaz Vural, “Futbolda hızlı çöküş devam ediyor. Bunu engellemek adına bir çalışmayı göremiyorum. Umarım, tam da yerle bir olmadan buna müdahale edilir. Yoksa bu iş böyle gitmez. Futbolun er veya geç içinden gelenlerce...

Teknik direktör Yılmaz Vural, “Futbolda hızlı çöküş devam ediyor. Bunu engellemek adına bir çalışmayı göremiyorum. Umarım, tam da yerle bir olmadan buna müdahale edilir. Yoksa bu iş böyle gitmez. Futbolun er veya geç içinden gelenlerce idare edilmesi gerekiyor. Bugüne kadar futbolu idare edenlerin bu işle alakaları hiç yok.” dedi.

    Nevşehir’de yetişen milli sporcu sayısının artırılması ile var olan başarılı sporcuların desteklenmesi amacıyla Avukat Hüsnü Güneş’in başkanlığında kurulan Kapadokya Spor Kulübü hizmet binasının açılışı Hamza Hamzaoğlu, Cüneyt Tanman, Hami Mandıralı, Tuncay Bender ve Yılmaz Vural’ın katılımıyla gerçekleşen törenle gerçekleştirildi.     

     Günün anısına eski milli futbolculardan Milli Takım Yardımcı Antrenörü Hamza Hamzaoğlu, yorumcu Cüneyt Tanman, teknik direktör Hami Mandıralı ve Yılmaz Vural’a plaketleri takdim edildi. Hafız Mahmut Kemikkıran’ın yaptığı duadan sonra kurdele kesimiyle Kapadokyaspor Kulübü'nün resmi açılışı gerçekleştirildi.

    Kapadokya Spor Kulubü hizmet binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik direktör Yılmaz Vural, çıktığı her televizyon programında, her röportajda, her imkan bulduğu yerde halkı bilgilendirmeye çalıştığını, Türk futbolunun düştüğü durumu, nedenlerini ve çözümünü anlattığını ifade etti.

    Devletin spor politikasını değiştirmesi, hükümetlerin Meclis’te yapacakları kanunlarla yeni kuralları koyması gerektiğini belirten deneyimli hoca, “ Doğru düzenin, doğru sisteminin kurulması gerekir. Yoksa ülkemizin Avrupa’dan çok gerilerden kalacak. Türkiye’de 1986’da göreve başladığımdan beri söylüyorum. Almanya kökenim olduğu için oralar ile burayı kıyaslama imkanım da oluyor. Profesyonel bir antrenör olmama karşın bana iş verecek kişileri sabah akşam kritik ediyorum. Bu ülkede sporun iyi yönetilmediğini söylüyorum” dedi.

    Büyük kulüplerin halini herkesin gördüğünü, aşağılara kadar inildiğinde de durumun aynı olduğunu belirten Vural, “ Futbolun ekonomik çöküşünü görüyoruz. Hala hızlı bir çöküş devam ediyor. Bunu engellemek adına bir çalışmayı da göremiyorum. Umarım, tam da yerle bir olmadan buna müdahale edilir. Yoksa bu iş böyle gitmez.” diye konuştu.

Futbolun er veya geç içinden gelenlerce idare edilmesi gerektiğini vurgulayan Vural, bugüne kadar futbolu idare edenlerin bu işle alakalarının olmadığınının altını çizdi.

    Türkiye’nin 25 stadı iki yılda bitirecek ekonomik güce ulaştığını kaydeden Vural, “ Bunu her ülke yapamıyor. Brezilya, 12 stadı zor yaptı, neredeyse Dünya Kupasını oynatamayacaktı. Avrupa’da UEFA’ya kayıtlı 54 ülke arasında ligimiz ekonomik anlamda 7. sıradadır. Yani ekonomi tek başına çözümde değildir. Ekonomiyi iyi idare edecek insanlara ihtiyaç bulunuyor.” dedi.

    Fatih Terim'in ücretini konuşmanın kendisine düşmeyeceğini anlatan Yılmaz Vural “ Bu arz talep meselesidir. Fatih hocamız bu değerde bulundu. Bu bizi antrenör olarak memnun eder. Sanırım, Avrupa’da en pahalı antrenörlerden birisidir. Buna layık görülmüştür. Türkiye’ye çok önemli başarılar kazandırmıştır. Şimdi de kendisine Türkiye Futbol Direktörlüğü görevi verilmiştir. Benim kendisine küçük bir sitemim vardır. Türkiye Futbol Direktörü olarak geçen eylül ayında göreve geldi. Bu 14 ay içinde sorunların düzelmesi açısından projeler olması gerekir. Bu konuda çalışmanın olduğunu duyuyorum. Fakat bir sonuç yok. Varsa çalışmaları açıklaması, yoksa bunları yapacak ekipleri oluşturması gerekir. Benim sitemim budur. Yoksa aldığı para helal olsun” dedi.    

    Milli Takım Yardımcı Antrenörü Hamza Hamzaoğlu ise, Milli takımla ilgili konuşmak istemediğini, buraya açılış için geldiğini söyledi.

    Futbolcuların özel hayatlarla gündeme gelmesi ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine ise “Özel hayatlar başka yerlerde gelmiyor da, hep futbolcularda geliyor. Bence herkesin özel hayatı kendisinindir. Bizim yaptıkları işlerle ilgilenmemiz gerekir. Ne olursa olsun sporcular saygıyı hak eder. Kendilerine gerekli değeri ve saygıyı göstermeliyiz. Biz tavırlarımızı hep eleştiriden yana kullanıyoruz. Sporcu olan insan özeldir ve saygıyı hak eder.” dedi.     

    Milli takım teknik direktörlüğü veya Avrupa’da antrenörlük yapma gibi düşüncesinin olup olmadığı yönündeki soruyu ise Hamza Hamzaoğlu, “Ben ileriki hedeflere bakarak işimi yapmam, en büyük hedefim bulunduğum konumlarda bana güvenenleri mahcup etmemektir. İnşallah, Fatih hocamla beraber Milli Takım'da da mahcup olmayız. Aldığımız görevi layıkıyla başarırız. Buna da inancımız tamdır. Belki kötü başladık, kötü sonuçlar aldık ama üstesinden gelebilecek insanlarız. Daha önce de gelindiği gibi bunun da üstesinden geleceğiz” şeklinde cevapladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.