Yıldırım'dan ikinci darbe girişimi iddiasına yanıt!

Yıldırım'dan ikinci darbe girişimi iddiasına yanıt!

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Kızılcahamam’da düzenlenen “AK Parti Gençlik Kolları ile Buluşma” programına katıldı.

İkinci darbe girişimi iddialarına ilişkin konuşan Başbakan Yıldırım, iddiayı sert bir dille yalanlayarak şunları söyledi:

“MGK'nın aldığı kararla ve Bakanlar Kurulu'nda vereceğimiz kararla 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi günü olarak her yıl kutlanacak. 15 Temmuz artık resmi bir bayram haline gelmiştir. 15 Temmuz asla unutulmayacak. Bugünlerde sürekli olarak “İkinci darbe yapılacak. Daha bitmedi, yeniden geleceğiz” diyorlar. Geleceğiniz varsa, göreceğiniz de var.”

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları:

Gençlik kollarımız her geçen gün büyümeye, kendini yenilemeye devam ediyor. İnşallah bu çalışmalarla fikir dünyamız daha da zenginleşecek, Türkiye'nin meselelerine ilişkin donanımlarınız daha da artacaktır. Sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ve gururu bilmenizi istiyorum. Karşımda gördüğüm geleceğimiz olan gençler, size bakarken, biliniz ki Türkiye'nin aydınlık yarınlarını, parlak geleceğini görüyorum. Sizler, hayalini kurduğumuz mutlu, gelişmiş Türkiye'nin umudusunuz. AK Parti olarak biz sadece yaşadığımız bu toprakların sorumluluğunu taşımıyoruz, çok daha geniş bir coğrafyanın sorumluluğunu da taşıyoruz.

BÜTÜN GENÇLER İNSANLIĞIN GELECEK UMUDUDUR

Her nerede yaşıyor olursa olsun, bütün gençler, insanlığın gelecek umududur. Sizleri geleceğe hazırlamak da Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin en önemli ve öncelikli görevidir. Sizler haftasonu tatillerinizi bir kenara bırakarak AK Parti Gençlik Kolları'nın düzenlediği bu çalışma programına 81 ilden akın akın geldiniz. Bu bir dava şuurudur, parti bilincidir. Bu çalışmalar Erzurum, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş ve Kızılcahamam'da 8 hafta boyunca devam edecek. Ekim ayında kalan son iki eğitimi de bugünlerde tamamlıyorsunuz. Bu eğitimlerin düzenlenmesinde en büyük emeği olan AK Parti Genel Merkez Genel Başkanlığı'na, Melih kardeşimize, bütün çalışma arkadaşlarına, MKYK'sına ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

ALÇAKLARA BU ÜLKEYİ TESLİM ETMEDİLER

“Kurucumuz, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inen sizlerdiniz. Gençlerdi. Gençleri sürekli tenkit ettiler. ‘Gençler apolitik’ dediler. Gençler Türkiye'nin sorunlarına Fransız dediler. Gençlere çok şey söylediler. Ama o gençler 15 Temmuz'da Türkiye'ye sahip çıktılar. Alçaklara bu ülkeyi teslim etmediler. Saat 10:30'da Melih'i aradığımda bana dedi ki, dedim "Melih, hazır ol, teşkilatını hazırla."

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI MENSUBU 12 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Cumhurbaşkanımızla konuştuk, ölümüne direneceğiz. Hiç kimseye, hiçbir haine bu bayrağı teslim etmeyeceğiz.’ Melih kardeşim ‘Biz hazırız genel başkanım’ dedi. ‘Her an meydanlardayız.’ AK Parti demek memleket zordaysa, milletin ayağa kalkması gerekiyorsa, en önde giden teşkilat demektir. O gün şahadet şerbetini içen gençler arasında AK Parti gençlik kolları mensubu 12 kardeşimiz de vardı. Bütün şehitlerimize, gerek vatanın savunması için, gerek 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün defedilmesi için hayatını seve seve veren bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Bütün gazilerimize, acil şifalar diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.