Yıldırım Belediyesi’nden İstihdama Katkı

Yıldırım Belediyesi’nden İstihdama Katkı

Bursa merkez Yıldırım Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile hayata geçirilen girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 28 kişi sertifika aldı.Son dönemlerde istihdam çalışmalarına ağırlık veren Yıldırım Belediyesi’nin, Küçük ve Orta...

Bursa merkez Yıldırım Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile hayata geçirilen girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 28 kişi sertifika aldı.

Son dönemlerde istihdam çalışmalarına ağırlık veren Yıldırım Belediyesi’nin, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile ortaklaşa hayata geçirdiği Girişimcilik Kursu sona erdi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde YIL- MEK (Yıldırım Meslek Edindirme Kursu) tarafından verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan 28 girişimci sertifikalarını Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin elinden aldı. Başarılı kursiyerleri ağırlayarak sertifikalarını teslim eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım’da işsizlik sorununu çözmek için birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bunlardan birisi de KOSGEB ile birlikte hayata geçirdiğimiz girişimcilik kursumuz oldu. YIL- MEK tarafından eğitim alan hemşehrilerimize istihdam sağlayarak, kendi işlerini kurma fırsatı sunduğumuz için mutluyuz." dedi.

'YILDIRIM’DA İŞSİZLİK BİTECEK'

Yıldırım’da işsizlik sorununu çözmek için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Edebali, "Girişimcilik kursumuzda başarılı olan vatandaşlarımız kendi iş yerlerini kuracak ve istihdama katkılar sağlayacaklar. Bu anlamda projede emeği geçen başta KOSGEB Bursa Müdürü Ahmet Akdağ olmak üzere herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İşsizlikle mücadele için belediye bünyesinde İstihdam Masası kurduklarını ifade eden Edebali, "Yıldırım’da işsiz hemşehrimiz kalmaması için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Ekonomisi ve istihdam gücü yüksek Yıldırım demek güçlü Bursa ve dolayısıyla güçlü Türkiye demek. Yerel anlamda ekonomik gücümüzü yükseltmemiz ülkemizi de daha iyi noktalara taşımamız anlamına geliyor. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.