Yılda 2 milyon ton ayçiçek üretilmeli

Yılda 2 milyon ton ayçiçek üretilmeli

Tahir Büyükhelvacıgil, “Yeni sezon hayırlara vesile olsun. Yılda asgari 2 milyon ton çekirdek üretmek zorundayız. Bu konuda da çabalarımız artarak devam edecektir”  dedi

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneğinin hasat öncesi Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı Trakya Birlik Genel Müdürlüğünde ve Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ile Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çalen’in ev sahipliğinde geçtiğimiz hafta içinde Edirne’de gerçekleştirildi. Toplantıda, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulunun yanı sıra Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Güney ve Güneydoğu Anadolu Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (GÜNYAĞDER), Trakya Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (TRAKYADER) ile Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK) başta olmak üzere derneğe üye hemen hemen tüm sektör temsilcileri hazır bulundu. Sektörün yeni hasat dönemine girerken durumu, sıkıntıları ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantının ana gündemini ise bu yılki çekirdek fiyatları oluşturdu. Hem çiftçimizi, hem üreticilerimizi, hem de tüketicilerimizi doğrudan ilgilendiren ve önümüzdeki günlerde Çukurova ile başlayıp, İç Anadolu, Karadeniz ve Trakya ile devam edecek olan yeni hasat döneminde geçtiğimiz yıl 1580-1600 TL arasında olan Ayçiçek fiyatlarının bu yıl enflasyon artışı oranında bir fiyatla değerlendirilmesinin beklendiğinin ifade edildiği toplantıda, bu süreç içerisinde dış piyasalardaki fiyatlarla iç piyasa fiyatlarının dengede tutulması ile ilgili Ekonomi Bakanlığına bu yöndeki sektör görüşünün iletildiğinin de altı çizildi.

Toplantıda konuşan Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de, “Yeni sezonun hayırlara vesile olmasını diliyorum, önümüzdeki kısıtlı süreyi iyi değerlendirip hem tohumu kıran, hem rafine eden ve hem de üreten çiftçimizi memnun edecek bir sonuca ulaşmayı hedeflemekteyiz. Yılda asgari 2 milyon ton çekirdek üretmek zorunda olduğumuz herkes tarafından bilinmektedir. Bu konuda da çabalarımız artarak devam edecektir, bu vesile ile sektörümüzün en büyük problemi olan tağşiş konusunda da beklentimiz Tarım Bakanlığımızın hazırladığı tasarının acil hayata geçirilmesidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.