Yılda 106 milyon TL faize ödendi

Yılda 106 milyon TL faize ödendi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Sayıştay raporlarına göre Türkiye'nin en borçlu 4. belediyesi olduğunu hatırlatan Sinan Toprak, “1 yılda 106 milyon lira sadece faiz ödenmiştir” dedi

Saadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Sinan Toprak, İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısı ile ülke ve Konya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Parti olarak ülke genelinde bin 389 seçim bölgesinde seçime giren tek parti olduklarını dile getiren Saadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Sinan Toprak, “Altını tekrar çizmek istiyorum ki, tüm ilçelerimizde, illerimizde Saadet Partisi’nin adayı vardır ve halkımız gönül rahatlığı ile oy pusulasında 1. sırada yer alan Saadet Partisi’ni desteklemelidir” dedi. “Çünkü çözüm Milli Görüş’tedir” diyen Toprak, “Defalarca hiçbir parti ile ittifak yapmadığımızı ve seçime tek başımıza girdiğimizi belirtmemize rağmen bazı siyasilerin ve rantiyeci bazı basın organlarının, Saadet Partisi’nin çeşitli partilerle ittifak yaptığını söylemesi ve karalama kampanyaları düzenlemesi, vatandaşımızda Saadet Partimize çığ gibi büyüyen sevginin ve ilginin önünü kesmek içindir. Yalanlar da uydurulsa, iftiralar da atılsa Allah’ın izni ile geliyoruz. Ülkemizi yeniden Milli Görüş’e kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

 

BELEDİYE 1 YILDA 106 MİLYON LİRA FAİZ ÖDÜYOR!

Vatandaştaki teveccühü Karatay’da yaptıkları seçim gezilerinde gördüklerini söyleyen Toprak, tek tek kapısını çaldıkları vatandaşlar, esnaflar, sanayiciler, çiftçiler, ve gençlerin artık bunalım içinde olduklarına üzülerek şahitlik ettiklerini ifade etti. Bu vatandaşların çözümü ise Saadet Partisi’nde gördüklerinin altını çizen ve yine bu vatandaşların Saadet Partisi'ni destekleyeceğini aktaran Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “18 yıldır mevcut iktidarın milli olmaktan uzak politikalarının sonu hüsran olmuştur. Bu süre zarfında Müslüman ülkelere liderlik edebilecek, tarımı ile dünyaya ihraç rekorları kırabilecek, sanayi devleri bulunan bir ülke olabilecekken bugün, tarımda ithalata mecbur kalmış, sanayide kaba işçilikten öteye geçemeyen bir ülke haline geldik. Vatandaş yanlış politikalar ile bir taraftan tüketim toplumu yapılırken, ülkede “toplumsal refahın arttığı” türküleri söylendi. Ama diğer taraftan borca esir edilen, her geçen gün batağa çekilen bir ekonomi ile bu günlere geldik. Hazine bakanlığı verilerine göre ülkemizin borcu 31 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 1 trilyon 98 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Borçlanma o kadar büyük ki halkımız tarafından anlaşılamamaktadır. 18 yıldır iş başındaki anlayışın ülkeyi borç sarmalına sokması ve faiz lobilerini beslemesi, aynı anlayışla yönetilen şehirlerimizde de kendisini göstermiştir. Şu an üzülerek ifade ediyoruz ki Konya Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin en borçlu 4'üncü belediyesidir. Sayıştay raporuna göre belediyemiz 1 yılda 106 milyon lira sadece faiz ödemiştir. Biz Milli Görüş olarak iş başında iken bu belediyeyi borçsuz olarak teslim etmiştik. Nereden nereye?”

BÖLGEYE İSTİHDAM ÖNCELİĞİ TANIYACAĞIZ

Buradan hareketle, kendi özüne dönük, milletini ve memleketini anlayan, insan yetiştiren, emeğe değer veren, üreten bir şehir inşa etmek için projeler ortaya koyduklarını kaydeden Toprak, “Köyden kente göçü durdurmak, şehir merkezlerindeki yoğunluğu önlemek, istihdam oluşturmak, çiftçinin üretimini düzenlemek ve karlılığını artırmak için Karatay’ımızın iki taşra bölgesine Tarım Organize Sanayi Bölgesi tesis edeceğiz. Kartelin ve tröstün eline teslim edilen, büyüğün diğerlerini yuttuğu, küçük ölçekli işletmelerin yok edildiği bir tarım öngörüsünden. Küçüğüyle büyüğüyle üreten, kendi çiftçisinin üretimden çıkması pahasına, yurt dışından, buğday, saman, patates, soğan ithal etmeyen bir tarım altyapısı oluşturacağız. Hep beraber üreteceğiz. Katma değerli ürünlerle tüm Türkiye’mize örnek bir çalışma yapacağız. Tüketimin ve harcamanın bir eğlence vasıtası görülmediği, Karatay sakinlerinin kendi ihtiyaçlarını kendi bölgelerinden karşıladığı, ulaşım ve park problemi olmayan Bedesten konseptin de çarşı merkezleri kuracağız. Çok merkezli şehir anlayışıyla, şehir merkezindeki yoğunluğun azalmasına katkı sunacağız” diye konuştu.

EŞİT KOŞULLARDA SEÇİM ÇALIŞMASI YAPMIYORUZ

Hava kirliliğini önlemek adına toplu taşıma vasıtalarını daha kullanışlı hale getireceklerini vurgulayan Saadet Partisi Karatay Belediye Başkan Adayı Sinan Toprak, ayrıca Karatay bölgesinde henüz doğalgazın ulaşmamış olduğu bölgelere de bu hizmetin ulaşmasını sağlayacaklarının altını çizdi. Evlere kaliteli ve sağlıklı çiğ sütün ulaşması, okul önleri ve parklardaki güvenlik tedbirlerinin artırılması, başı boş hayvanların kontrol ve ıslahı, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın hayvansal katı atıklarının toplanması ve çiftçilerimizin ek gelir elde etmesi gibi pek çok konuda çalışmalar da yapacaklarını özetleyen Toprak, şu cümleler ile konuşmasını noktaladı: “Evet arkadaşlar kısır bir siyasi çekişmeden ziyade söylemlerimizle ve projelerimizle bile bir katkı katma değer üretme yarışı içinde olduğumuzu vurgulamalıyım. Saadet partisi olarak bizler devlet kanalıyla herhangi bir seçim yardımı almadığımızı belirtelim. Seçim çalışmalarımızı mevcut yönetimin adayları veya mecliste temsil edilen partilerin adaylarıyla eşit koşullarda yapmadığımız malumunuzdur. Fakat tüm bu imkânsızlıklara rağmen “iman varsa imkânda vardır” diyerek halkımıza ulaşmaya çalışıyoruz ve inanıyoruz ki “Hulusi kalple ve Salih bir niyetle” yaptığımız çalışmalarımızın neticesini Cenab-ı Hak er veya geç verecektir inşallah.”

MUHARREM DURSUN

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum