Adnan Özkafa

Adnan Özkafa

Yılbaşı

Yılbaşı

Biz müslümanız. Peygamberimiz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem, Kitabımız da Kur’an-ı Kerim’dir. Bununla beraber Hz. Adem’den bu tarafa gelmiş geçmiş tüm peygamberlere de inanırız. Hz. İsa Aleyhisselam da Allah’ın gönderdiği bir hak peygamberdir.

Yılbaşı denen gün –doğru yanlış olduğu tartışılmakla beraber- şayet Hz. İsa’nın doğum günü ise bu elbette önemli bir gündür. Bir Müslümana yakışan şey, herhangi bir peygamberin doğum gününde oturup Allah’a hamdetmektir. “Ya Rabbi, sana şükürler olsun ki sen bu alemi peygambersiz, kılavuzsuz, rehbersiz bırakmadın, bize hak yolu anlatacak önderler gönderdin, onlara kitaplar da vererek önümüzü aydınlattın” demektir.

 “Bu peygamberlik müessesesini de Hatemü’l-Enbiya olan bizim peygamberimizle taclandırdın, sana şükürler olsun Ya Rabbi” demektir. Peygamberlere salavat getirmek, kendi peygamberimizin sünnetlerine, önceki peygamberlerin de bizim şeriatimiz tarafından neshedilmemiş sünnetlerine sarılmaktır…

İnsanda azıcık iman, akıl, iz’an, firaset varsa yapması gereken budur.

Ama böyle değil de bir peygamberin doğum gününü içki içerek, kumar oynayarak, zina ederek, çevre katliamı yaparak çılgınca geçirirse bu adama(!) ne denir bilmem.

Bizim ne dediğimizden ziyade acaba o doğum günü kutlanan Allah’ın Peygamberi bunlara ne der acaba?

“Aferin iyi yaptın” mı der, yüzlerine mi tükürür, hayret mi eder, orasını Allah bilir.

Bir diğer konu, adının başında “Milli” olan bir kumar furyası. O da yılbaşını, bayramı, seyranı bahane ederek Müslüman mahallesinde salyangoz satar gibi her fırsatta milleti harama, haksız kazanca sürüklüyor.

Başımızdaki dindar nesiller yetiştirmek isteyen idareciler kaç senedir hala bu illete niçin dur demiyor anlamıyorum. Başındaki “Milli” ibaresi bari kalksa da, kim ne halt ederse etse, o da yok.

Ama gerçekten “Milli” olmayı hak eden ve dün adı üstünde Milli Gençlik Vakfı, bugün de Anadolu Gençlik Derneği olan yüz akı bir kuruluşumuz yıllardır, her iktidar döneminde, konjoktüre, rüzgara, olumlu-olumsuz şartlara aldırış etmeden inatla ve ısrarla yılbaşı gecesi Mekke’nin Fethi’ni kutlamaya, milleti şer meşgalelerden kurtarıp, Kur’an’la, salavatla, sohbetle, ilahi ve konferanslarla, dolu dolu programlarla asr-ı saadet iklimine götürmeye devam ediyor. Tek kelimeyle helal olsun, iyi ki varsın AGD diyoruz.

Bu sene de müsait olan herkesi akşam saat 19 00’da Kışla Caddesi’ndeki Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde görmek istiyoruz.

Son olarak şunu da hatırlatalım:

Bu gece hepimiz fert fert oturup üzerimizden geçen 365 günün muhasebesini, namazını, orucunu, zekatını, kazancını, harcamasını, sıhhatimizi, ölenleri, kalanları, dünya ülkelerinin durumunu muhasebe ve tefekkür edelim, yıl boyu yaptığımız hata ve günahlardan tevbe istiğfar edelim, helalleşmemiz gereken birileri varsa onlarla helalleşip, borcumuz varsa onları ödeyelim. İbadet ve taatte, İslami faaliyetlerde, kültürde, sanatta, okumada, yazmada… yeni bir aşk ve şevkle işe sarılalım ve tüm insanlık ve Müslümanlar için hayır dualar edelim de böylece yeni yıla girelim inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Özkafa Arşivi
SON YAZILAR