Yıl-mek Kursları Başlıyor

Yıl-mek Kursları Başlıyor

Binlerce kişiyi meslek sahibi yapacak Bursa merkez Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) başlıyor. Ücretsiz düzenlenecek kurslara başvurular 1-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Alanında uzman öğretmenlerin vereceği...

Binlerce kişiyi meslek sahibi yapacak Bursa merkez Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) başlıyor.

Ücretsiz düzenlenecek kurslara başvurular 1-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Alanında uzman öğretmenlerin vereceği kurslar, Barış Manço Kültür Merkezi, Molla Yegan Kültür Merkezi, Arabayatağı Mh. Konağı, Güllük Hanımlar Lokali, Ertuğrulgazi Mh. Konağı, 75.Yıl Mh. Konağı, Şirinevler Mh. Konağı, Kimsesizler Konağı, Karapınar Mh. Konağı, Millet Mh. Konağı, Zümrütevler Mh. Konağı, Demetevler Mh. Konağı, M.Akif Mah. Konağı, Vakıh Mah. Konağı, Şükraniye Mah. Konağı hizmet binalarında gerçekleştirilecek.

Yıldırımlı vatandaşları, meslek sahibi yapmak ve çağın gerektirdiği bilgiyle donatmayı amaçlayan YIL-MEK kursları bu yıl 47 branşta yapılacak. YIL-MEK’e katılan kursiyerlere yılsonunda da MEB onaylı sertifika verilecek. Ayrıca kursiyerler kurs sonunda kendi ürünlerini sergileme imkânı bulabilecek.

Bu yıl, bağlama, keman, gitar, ney, piyano, bilgisayar işletmenliği, web tasarım, diksiyon, ebru, tezhip, hat, el nakışı, el sanatları, makine nakışı, iğne oyası, giyim, ütücülük (giyim), hasta ve yaşlı refakatçısı, konfeksiyon mak. düz dikiş, overlok, reçme, kuaför, cilt bakımı, resim, satranç, tiyatro, yabancı dil(ingilizce-almanca-rusça), osmanlıca, çinicilik, türk halk müziği(korist ve solist), yönetici asistanlığı, yönetici asistanlığı, kağıt rölyef, tasarım (nakış, kalıp), hasta kayıt kabul, autocad, grafik ve animasyon, seramik, filografi, evde çocuk bakımı, aşçı yardımcılığı (pasta ve yemek yapımı, türk mutfağı),özürlü bakımı, bilgisayarlı desen tasarımı, kalite kontrol(tekstil giyim), ts en ıso9001:2008-kalite yönetim sistemi eğitimleri, halkla ilişkiler ve organizasyon (masa, sandalye süslemesi) kursları verilecek.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ BAŞVURULARI

Yıldırım Belediyesi Mahalle Konaklarında 5-6 yaş arası çocuklarına yönelik olan Okul Öncesi Eğitimi başvuruları da 1-30 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Yıldırım Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği okul öncesi eğitim ücretsiz olarak verilecektir.

Bütün Yıldırım sakinleri kurslara beklediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bu kurslarla vatandaşlarımız, güzel sanatların bütün dallarıyla buluşmanın yanı sıra, büyük medeniyetimizin ürünü ebru, tezhip, hat gibi geleneksel sanatlarımızı da daha yakından tanıma fırsatı bulacaktır. Ayrıca Bursa gibi Türkiye ekonomisine büyük katkısı olan bir sanayi şehrinde meslek sahibi olmak bir hayli önem teşkil etmektedir.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.