Yiğit Bulut'un 850 bin TL'lik aracı, Meclis gündeminde

Yiğit Bulut'un 850 bin TL'lik aracı, Meclis gündeminde

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve Türkiye Varlık Fonu A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Yiğit Bulut'a tahsis edilen 850 bin TL'lik lüks makam aracını TBMM gündemine taşıdı.

Yarayıcı, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle meclis başkanlığına verdiği soru önergesinde, "Cumhurbaşkanı danışması olması nedeniyle zaten bir makam aracına sahip olan Yiğt Bulut'a bu kadar lüks bir aracın alınması hangi ihtiyaçtan kaynaklanmıştır" sorusu yöneltildi.

'VARLIK FONU'NUN GİDERLERİ NET DEĞİL'

Yarayıcı, Sayıştay denetimi dışında kalan ve Türk Hava Yolları'ndan (THY) Ziraat Bankası'na kadar birçok kuruluşu bünyesinde barındıran Türkiye Varlık Fonu'nun gelirlerinin net bir şekilde belirtilmesine karşın, giderlerinin net olmadığını ifade etti.

Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Bulut'un atandığına dikkat çeken Yarayıcı, bu durumun 'Cumhurbaşkanı denetiminde bir fon oluşturulduğu' algısını güçlendirdiğini savundu.

850 BİN TL'YE MAKAM ARACI

Yarayıcı, bu fonun Türkiye ekonomisine katkısından çok, 'keyfi yapısıyla ekonomide bir kara delik olacağı' endişesini dile getirerek, "Nitekim bu keyfiliğin ilk örneklerinden birisi fona devredilen şirketlerden biri üzerinden fon başkanı Yiğit Bulut'un kullanımına sunulmak amacıyla piyasa değeri 850 bin TL olan bir aracın tahsis edildiği iddiasıdır" dedi.

CHP milletvekili, Başbakan Yıldırım'a şu soruları yöneltti:

Türkiye Varlık Fonu'nun kuruluşundan bu yana giderleri ne kadardır ve bu giderler nerelere harcanmıştır?

Fon bünyesinde bulunan kuruluşlarca makam aracı olarak kaç araç alınmıştır?

Fon bünyesinde bulunan bir kuruluş üzerinden Fon Yönetim Kurulu Başkanının kullanımı için piyasa değeri 850.000,00 TL olan Audi A8 marka bir aracın alımı yapılmış mıdır?

Yapılmış ise aynı zamanda Cumhurbaşkanı danışmanı olması sebebiyle zaten bir makam aracına sahip olan Yiğit Bulut'a bu kadar lüks bir aracın daha alınması hangi ihtiyaçtan kaynaklanmıştır?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum