YHT hattı ekonomiyi canlandırdı

YHT hattı ekonomiyi canlandırdı

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, İstanbul - Konya hızlı tren hattının açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, İstanbul - Konya hızlı tren hattının açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Konya esnafları olarak iki başkentin buluşmasından dolayı umutluyuz ve mutluyuz emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi. Hızlı tren hattının Konya’ya büyük katkı sağlayacağını vurgulayan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, “Hükümetimizin çalışmalarıyla önce Ankara, sonra Eskişehir hızlı tren hatları hizmete girdi. Hızlı trenle birlikte hem Ankara hem de Eskişehir’den şehrimize binlerce insan gelmekte ve bu misafirlerimiz taksi, lokanta, giyim, turistik eşya satan esnafımızdan alışveriş yapmakta, hizmet almaktadır. Hızlı trenin sağladığı katkı sayesinde hem esnafımız hem de Konya’mız kalkınmaktadır. Aynı şekilde İstanbul - Konya hızlı tren hattıyla birlikte iki başkentin buluşması şehrimize önemli katkılar sağlayacak” diye konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

KONESOB olarak İstanbul-Konya hızlı tren hattının hizmete girmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Karamercan şunları söyledi: “Selçuklu’nun başkenti Konya’mız ve Osmanlı’nın başkenti İstanbul’un yüksek hızlı tren ile birbirine bağlanmasında desteklerini ve emeklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Konya’mızın medarı iftiharı Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutloğu’na, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, AK Parti Konya Milletvekillerimize, AK Parti Konya İl Başkanımız Sayın Ahmet Sorgun’a, Konya Valimiz Sayın Muammer Erol’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek’e, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerine, Devlet Demir Yolları yetkililerine ve projede emeği geçenlere 84 meslek odamız, odalarımıza kayıtlı 46 bin 824 esnaf ve sanatkarımız ile tüm Konyalılar adına teşekkür ederiz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.