Yetimlerimize sahip çıkalım

Yetimlerimize sahip çıkalım

İHH Konya Şubesi yetimlere yönelik karne şöleni düzenledi. İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, "Yetimlere biz sahip çıkmazsak batılılar çıkar" dedi.

 İHH Konya Şubesi Kaşınhanı Mahallesi'nde bulunan tesislerinde yetimlere çeşitli karne hediyesi dağıttı. Programda 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı birinci döneminde taktir ve teşekkür belgesi alan öğrenciler ödülllendirildi. Programda konuşan İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, dünyadaki bütün yetimlere bakmanın bütün ümmetin görevi olduğunu söyledi. Misyoner kiliselerin yaklaşık 1 milyon yetime baktığını ve onları istedikleri yönde yetiştirdiklerini dile getiren Uysal, "Dünyada milyonlarca yetim var. İslam dünyasında bu yetimlerin ağırlığı bulunmakta. Müslümanlar bugüne kadar büyük organizasyonlarda yetersiz kaldılar. Ancak İHH'nın öncülüğünde 20 yıldır yetimlerimize el atıldı, yardım eli uzatıldı. 50 bine yakın yetime bakıyoruz, İHH olarak. Bu rakam çok kısa sürede 100 bine ulaştırılacak. Biz bu rakamların büyüklüğünden bahsediyoruz. Ancak batılılar 1 milyon gibi sayılarla ortaya çıkıyorlar. Bunların niyetleri iyi değil. Yetimlerimiz arasından zeki olanlarını alıyorlar, kendi ülküleri doğrultusunda istihdam ediyorlar. Onların 1 milyonun yanında bizim 50 bin hiçbir şey değildir" ifadelerini kullandı. Konya İHH olarak 3 bin yetimin bakımını üstlendiklerini belirten Uysal, "Biz Konya İHH olarak 3 bin yetime bakıyoruz. Meseleye bir ümmet bilinciyle baktığımız zaman, Afrika'ya bile bakmak zorundayız. Ümmet birlikte büyüyecek. Tayland'ın işgali altındaki Tatami bölgesini geçen yıl inceledik. Orada Konya İHH'nın yaptığı güzel bir bina var. O bina ilavelerle daha da büyük bir hale geldi. O ve başka yerlerdeki yetimlerle ilgileniyoruz. Bu yöndeki gayretlerimizi, çalışmalarımızı geliştirmek için uğraşıyoruz. Bu merkezde yetimlerde değişik sahalarda hizmet vermeye başlayacak insanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Yetim annelerinin görevinin zorluğuna dikkat çeken İHH Yetim Birimi Sorumlusu Hidayet Yılmaz ise, "Babaların da yüklerini yüklenen annelerimizi takdir ediyorum. Çünkü Allah gerçekten çocuklarımızı yetiştiren annelerimize kapılarını açmıştır. Tabi ki zorluk çekeceğiz. Çocuklarımızı sahiplenmeye çalışın. O çocuklarımız okuyacak. Gönül ister ki bütün yetim çocuklarımız takdir alsınlar. Çocuklarımız ikinci dönemde de aynı başarı ile devam etsinler diye umuyoruz. Annelerimizin işi gerçekten de zor ancak bizler İHH olarak her zaman onların yanındayız. Tüm programlarımızda bunu söylüyoruz, biz çocuklarımızın İslam üzerine yetişmeleri için çalışıyoruz. Bütün annelerimizin her türlü sıkıntılarına ortağız. Tatil atıl durmaktır, boş günlerinizde mutlaka kitap okusunlar ve birer sure ezberlesinler" diye konuştu.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.