Yetimleri sevindirin

Yetimleri sevindirin

Bu yıl 8.'si düzenlenecek olan Yetim Dayanışma Günleri öncesi düzenlediği basın toplantısı ile yetimleri sevindirmenin önemine değinen H. Hüseyin Uysal, "Dün olduğu gibi bugün de yetimlerimizi unutmayacağız" dedi

İnsani Yardım Derneği (İHH) Konya Şubesi 1 Mart-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Yetim Dayanışma Günleri" öncesinde bir basın toplantısı düzenleyerek, yürütecekleri faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Bayır Diamond Otel'de yapılan toplantıya İHH Konya Şube Başkanı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal, diğer dernek yöneticileri ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Başkan Uysal, 'Yetim Dayanışma Günleri'nin" bu yıl 8.'sini düzenleyeceklerini ifade etti. İHH'nın 150 bin yetime yardım ulaştıracağını aktaran Uysal, "Bu yıl, yetim dayanışma günleri kapsamında Türkiye ile beraber toplamda 37 ülkede faaliyetler gerçekleştirecektir. 537 projenin 241 tanesi yurt dışında, 296'sı da Türkiye'nin 52 ilinde uygulanacaktır" dedi.

4 YENİ YETİMHANE AÇACAĞIZ

Dünyanın dört bir yanında şimdiye kadar İHH olarak 33 yetimhane açtıklarını hatırlatan Uysal, bu yıl da 4 yeni yetimhaneyi hizmete sunmaya planladıklarını söyledi. Moro'da "Konya Akıncılar" ve "Haticetü'l Kübra" yetimhaneleri, Bangladeş'te "İyilikhane" yetimhanesi ve Sierra Leone'de ise "İsmail Selim Elif Şen İslam Kardeşliği" adı ile yetim kompleksi açacaklarını kaydeden Başkan Uysal, daha sonra konuşmasını şöyle devam ettirdi: "Yetim çalışması yürütülen ülke ve bölgeleri ziyaret etmek ve buralardaki koşulları yerinde incelemek hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Yetimlerin temel ihtiyaçlarını karşılayacak projeleri hayata geçireceğiz. Yetimlere ve ailelerine yönelik eğitim, sağlık, sosyal yardım ve kültürel etkinlik projelerini gerçekleştirirken yetim çocuklarla gezi ve eğlence programları gerçekleştireceğiz. Kalkındırma projeleri ile yetim ailelerinin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacağız. Partner kurumlar aracılığıyla yürütülen yetim çalışmalarını yakından denetleyecek ve raporlamalar yapacağız. Yetim çalışmalarının yürütüldüğü ülke ve bölgelerde bulunan partner kuruluşların gelişimine katkı sunacağız. Ülke ve bölge ziyaretleri gerçekleştiren ekipler arasında yer alan bağışçılarımız aracılığıyla sponsor-yetim ilişkisini güçlendireceğiz. Yetim çocuklarımızı ve ailelerini yakından tanıyabilmek, onlarla kucaklaşmak ve aramızda sağlam bir ünsiyet geliştirmek için çabalayacağız. İnşası tamamlanan yeni yetimhaneleri hizmete açacağız."

ETKİNLİKLER KONYA'DA DOLU DOLU GEÇECEK

Konya'da gerçekleştirecekleri organizasyonlar hakkında da bilgiler veren Uysal, ilk iş olarak Konya Valisi Yakup Canbolat'ı yetim dayanışma günleri kapsamında ziyaret ettiklerini ifade etti. Basın kuruluşlarının da yetimlere ayrı bir hassasiyet taşıdığını konuşmalarına ekleyen Başkan Uysal, şunları kaydetti: "Resmi kurum ve kuruluşları ziyaret edeceğiz. Yetim konulu bir resim sergisi açacağız. Yetimler için sinema organizasyonu yapacağız. Yemek programlarımızın yanı sıra yetim ve sorumluluklarımız konulu da bir panel düzenleyeceğiz. Resim, slogan ve afiş yarışmaları yapacağız. Fidan dikme etkinliğimiz, uçurtma şenliğimiz, piknik organizasyonumuz olacak. Ve son olarak bir de yetim gecesi düzenleyeceğiz."

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.