Yetimler için resim çizdiler

Yetimler için resim çizdiler

İHH gönüllüsü iki lise öğrencisi, İHH Ereğli Temsilciliğinin düzenlediği Kardeşlik İftarında sergiledikleri resimlerden elde ettikleri geliri yetim kardeşlerine gönderdi

İHH gönüllüsü iki lise öğrencisi, İHH Ereğli Temsilciliğinin düzenlediği Kardeşlik İftarında sergiledikleri resimlerden elde ettikleri geliri yetim kardeşlerine gönderdi. 

13-2-012.jpg

Konya İHH Ereğli Temsilciği tarafından düzenlenen iftar programında yetimler için çizdikleri resimleri sergileyen öğrencilerden Buse Nur, “Konya İHH’nın ilçemizde bulunan temsilciliğinin başlatmış olduğu mülteci kardeş aile ziyaretlerine katıldım. Bu ziyaretlerimizin birinde bir çocuğun havai fişeğin patlamasıyla birlikte annesinin yanına bomba diyerek nasıl koştuğunu gördüm. Biz havai fişekler patladığında gülümserken o korkuyla annesine doğru koşup saklandı. Ziyaretin devamında çocuk eski neşesini kaybetmiş, olayın şokunu yaşıyordu. Onu öyle görmek beni derinden etkiledi” dedi. “Konya İHH Ereğli Temsilciliğinin düzenlediği Reyhanlı gezisiyle yetim annelerinin atölyeleri, yetim evleri, lojistik merkezi ve fırını yerinde inceleme fırsatı buldum. İHH’nın RAF ile birlikte yaptığı Çocuk Yaşam Merkezini ziyaretimizde yetim kardeşlerimiz için ne kadar hummalı bir çalışmanın olduğunu gördüm. Bende yeteneklerim doğrultusunda bir şeyler yapabilirim diyerek yeryüzündeki sıkıntıları resmetmeye başladım” diyerek sözlerini bitirdi. Lise öğrencisi Rana Gülzabağ ise şunları söyledi: “Yaklaşık bir yıldır İHH’nın faaliyetlerine katılıyorum. Buse Nur’un destekleri ile resim çizmeye başladım 9. sınıftan beri karakalem, suluboya tarzında resim çiziyorum. Bir çocuk hayalini çizmek için kalemi elini alır. Başlar çizmeye; annesi elinden tutmuştur, babasına sarılmıştır ya da bir elinde balon diğer elindeki pamuk şekeri çizecekken bomba düşer hayallerine, rüyalarına ve hayatına. Birden kararır ve yok olur her şey. Bize Karanlığı aydınlığa çevirip, bir selamın yolunu açıp, bir balonu ve sırt çantasını yetimlere hediye etme imkânını sağlayan Konya İHH İnsani Yardım Derneğine teşekkür ederim.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.