Yetim ve öksüze şefkat

Yetim ve öksüze şefkat

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gazi Ortaokulu tarafından düzenlenen projeyle ilçedeki yetim ve öksüz çocuklara yardım eli uzatıldı.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gazi Ortaokulu tarafından düzenlenen projeyle ilçedeki yetim ve öksüz çocuklara yardım eli uzatıldı. Peygamber Efendimizin öksüz ve yetim olarak büyümesi, projenin ilham kaynağı oldu

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri tüm Türkiye'de dolu dolu kutlanıyor. Haftanın en anlamlı etkinliği ise Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sarayönü Gazi Ortaokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Toplumun Eli Sizin Üzerinizde” projesi oldu. Projenin Kutlu Doğum Haftası'nda organize edilmesinin nedeni ise Peygamber Efendimizin hem öksüz hem de yetim olarak büyümüş olması. Kutlu Doğum Haftası'nda gerçekleştirilen böyle anlamlı bir projeye Sarayönü halkı da büyük destek verdi. İlçede yaşayan yetim ve öksüz öğrenciler tek tek tespit edildi. Proje kapsamında ilçede yaşayan yetim ve öksüz çocuklara sahip çıkmak, onların sorunlarına dikkat çekmek hedeflendi. Sarayönü'nde yaşayan 82 öksüz veya yetim çocuğa yardım eli uzandı. Çocuklar verilen yardım çekleriyle ihtiyaçlarını karşılayacak ve sponsorlar ödemeleri yapacak. Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje kapsamında ilçedeki yetim ve öksüz çocukları tek tek tespit ettirdi. İlçede yaşayan hayırsever vatandaşlar, yetim veya öksüz çocuklara sponsor olarak, onların her türlü ihtiyacını karşılıyor. Verilen yardım çekiyle öğrenciler ihtiyaçlarını karşılıyor ve sponsorlar ödemesini yapıyor.

İLÇE HALKI BÜYÜK DESTEK VERDİ

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Sinan Güdendede, Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen “Toplumun Eli Üzerinizde” konulu projenin amacının ilçede yaşayan yetim ve öksüzlere sahip çıkmak ve onların yalnız olmadığını hissettirmek olduğunu söyledi. Projenin ilçe halkını heyecanlandırdığını dile getiren Güdendede, “İlçede, 26 okulda yaklaşık 5 bin 800 öğrenci öğrenim görüyor. Bu projenin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimizi andığımız Kutlu Doğum Haftası'nda böyle bir projenin gerçekleştirilmesi çok anlamlı oldu. Peygamberimiz de yetim ve öksüz büyüdü. Toplum olarak öksüz ve yetim çocuklara sahip çıkmak bizim görevimiz. Onları bu haftada sevindirmek ve hatırlatmak istedik. Yetim ve öksüz çocuklarımız asla yalnız değildir. Hayırsever vatandaşlarımız bu çocuklarımıza ve kampanyamıza büyük ilgi gösterdi. Sarayönü halkı örnek bir duyarlılık gösterdi” dedi.

DEDEMİN HİKAYESİ BENİ HEP ETKİLEDİ

Proje Koordinatörü ve Gazi Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Kasım Kocabaş da, “Projemizin çıkış kaynağı Peygamberimizin öksüz ve yetim büyümesidir. Projenin amacı toplumdaki öksüz ve yetim çocukların hatırlatılması ve onlara sahip çıkılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda hayırsever insanlardan öksüz ve yetim çocukların bulunması ve destek verilmesini noktasında yardım talep ettik. İlçede okuyan öksüz ve yetim çocukları tespit ettik. Hayrıseverler desteklerini esirgemedi. Bu örnek bir proje oldu. Darda olana yardım etmek bizim asli görevimiz olmalı. Kendi dedem de öksüz ve yetim büyümüş. Dedem, her zaman tanıştığı insanlara 'annelerinin ve babalarının hayatta olup olmadığını' sorardı. Annesini ve babasını kaybedenler için çok üzülürdü. Empati kurardı. Annesi ve babası hayatta olanlara da 'bundan sonra hiçbir sıkıntı sizin için önemli değildir' derdi. Dedemin bu sözü beni hep etkilemiştir. Biz de öksüz ve yetim çocukları bu projeyle bir daha hatırlatmak istedik” diye konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.