‘yeşil’in Sanık Olduğu Akın Birdal’a Saldırı Davası Başladı

‘yeşil’in Sanık Olduğu Akın Birdal’a Saldırı Davası Başladı

İnsan Hakları Derneği (İHD) eski Genel Başkanı ve eski milletvekili Akın Birdal'a yönelik silahlı saldırıya ilişkin 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'a açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya Birdal’ın avukatları Öztürk...

İnsan Hakları Derneği (İHD) eski Genel Başkanı ve eski milletvekili Akın Birdal'a yönelik silahlı saldırıya ilişkin 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'a açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya Birdal’ın avukatları Öztürk Türkdoğan, Fatma Güneş katıldı. Duruşmaya katılamayan Birdal ise Dikili Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi. İfadesinde Bahar Eken ve Kerem Deretarları’nın kendisi ile görüşmek için Tunalı Caddesi’nde bulanan İnsan Hakları Derneği’ne 12 Mayıs 1998’de geldiklerini belirten Birdal, Eken ve Deretarla’nın hukuki ve insanı yardım talebinde bulunduklarını söyledi.

    Eken ve Deretarla’nın hal ve hareketlerinden şüphelendiğini dile getiren Birdal, "Bu kişileri kapıdan uğurladığım sırada ikisi birden silahlarını çıkartarak şarjörleri üzerime boşalttılar. Bu nedenle açılan davada 12-13 kişi sanık olarak yargılanmış ve bu kişilerin beyanları ile olayın asıl azmettiricisinin Mahmut Yıldırım olduğu anlaşılmıştır. Bu olay sebebi ile resmi kurumda çalışan kişiler ile asker ve emeklilerin Türk İntikam Tugayı adlı bir örgüt ile bağlantılarının olduğu tespit edildi. Sanık Mahmut Yıldırım bir tetikçidir ve onun arkasında bazı güçler vardır. Türkiye’de hukukun üstünlüğü bakımından asıl bu gücün açığa çıkartılması önem arz etmektedir." şeklinde konuştu.

    Yıldırım'ın yakalamadığını belirten mahkeme Birdal’ın ise duruşmaya kabulüne karar verdi. Sanık Yıldırım hakkında yakalama kararı sonucunun beklenmesine karar veren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

    İddianamede 'Kasten tasarlayarak adam öldürmeye tam teşebbüse azmettirme' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istenene Yıldırım’ın nüfus kayıtlarına göre hayatta olduğu belirtiliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.