Yeşildağ: Anne Babalar, Çocuklarını Kendi Dönemlerine Göre Değerlendirmemeli

Yeşildağ: Anne Babalar, Çocuklarını Kendi Dönemlerine Göre Değerlendirmemeli

Zonguldak Fatih Koleji’nin düzenlediği 'Ana-Baba Okulu' seminerleri kapsamında Uzman Psikolog ve Aile Danışmanı Efkan Yeşildağ tarafından bir aile modeli olarak 'Sevgi Anne, Güven Baba' konulu seminer büyük ilgi gördü. Yoğun katılımla gerçekleştirilen...

Zonguldak Fatih Koleji’nin düzenlediği 'Ana-Baba Okulu' seminerleri kapsamında Uzman Psikolog ve Aile Danışmanı Efkan Yeşildağ tarafından bir aile modeli olarak 'Sevgi Anne, Güven Baba' konulu seminer büyük ilgi gördü. Yoğun katılımla gerçekleştirilen seminerden çok memnun kaldıklarını ifade eden veliler, okul yönetimine teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devamını istedi.

Programın organizasyonunu yapan Fatih Koleji Rehber Öğretmeni Mehmet Mirza Tekel, Ana Baba Okulu seminerler serisinin ilkini yoğun katılım ve başarıyla gerçekleştirmenin sevinci içerisinde olduklarını kaydetti. Tekel, bu tür etkinlikleri ayda bir olmak üzere devam ettireceklerini söyledi.

Ana Baba Okulu seminerlerini önemsediklerini belirten Fatih Koleji Müdürü Mehmet Sarısoy ise şunları söyledi: Bu seminerlerin temel amacı eğitimin çok önemli ve değişmez üç sacayağından biri olan değerli velilerimizi, yıllarca eğitime hizmet etmiş tecrübeli insanların birikiminden istifade etmesini sağlamaktır. Ayrıca, onları, değişen eğitim koşulları ve yaklaşımlarından haberdar ederek geleceğimizi inşa edecek çocuklarımıza daha iyi anne baba olmaları konusunda yardımcı olmaktır. Öğrenme bir süreçti ve bu sürecin sürekliliğine inanmış velilerimize eğitim seminerleriyle katkıda bulunmak istiyoruz. Bu seminere göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz.”

Uzman Psikolog Yeşildağ, özellikle analık babalık rolleri, aile içi iletişim, çocuklar arası ilişkilere yaklaşımın nasıl olması gerektiği üzerinde durdu. Ebeveynlerin çocuklarını kendi dönemlerine göre değerlendirmemesi gerektiğinin altını çizen Yeşildağ, çağın koşullarına uygun olarak onlara ilgi, sevgi ve güven duygularını zamanında aşılamanın önemine değindi.

Programın sonunda Okul Müdürü Sarısoy, Efkan Yeşildağ’a çiçek takdim etti. Bu arada, ikinci seminerin 19 Aralık 2014 tarihinde gerçekleştirileceği öğrenildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.