Yeşilay’dan Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği

Yeşilay’dan Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) ile Yeşilay, çalışmalarını ülke çapında topyekûn bağımlılıkla mücadele seferberliğine dönüştürdü. Yeşilay bu amaçla Türkiye’nin 81 ilinden toplam 487 ve Kuzey Kıbrıs Türk...

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) ile Yeşilay, çalışmalarını ülke çapında topyekûn bağımlılıkla mücadele seferberliğine dönüştürdü. Yeşilay bu amaçla Türkiye’nin 81 ilinden toplam 487 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de 11 formatörü, sağlıklı yaşam, uyuşturucu madde, alkol, tütün ve teknoloji bağımlılığı alanında eğitime tabi tutuyor.

    Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) ile birlikte ülkemizde topyekûn bağımlılıkla mücadele seferberliği başlattıklarını açıkladı. Program kapsamında 20 milyon öğrenciye temas edecek olan formatörlerin eğitimine başladıklarını belirten Karaman, "Türkiye’nin 81 ilinden toplam 487 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de 11 formatörü, sağlıklı yaşam, madde, alkol, tütün ve teknoloji bağımlılığı alanında eğitime tabi tutuyoruz. Eğitimlerde Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görevli rehber öğretmenler ve branş öğretmenlerine öncelik tanıyoruz. Katılımcılar ağırlıklı olarak rehber öğretmenlerden oluşuyor ve çoğunluğu gönüllü." dedi.

    Çocuk ve gençleri bağımlılık tehlikesine karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan bu projenin gerekliliğine işaret eden Karaman, şunları söyledi: "Ülke çapında bağımlılıkların önlenmesi için büyük bir adım attık. Bağımlılıklar dokunmadan her çocuğa bizim dokunmamız gerektiği fikriyle hareket ediyoruz. Bu programda öğretmenlere bağımlı olma riski taşıyan genci tanıma, karşı stratejiler geliştirme ve gençliği tehlikeli süreçlere girmeden kendini koruyabilme yeteneği kazandırmayı hedefliyoruz. Kamuoyunda bağımlılıklara karşı bilhassa okullarda kaliteli bir eğitimin verilmediği algısı mevcut ki doğru bu zaten. Yeşilay olarak bizler bu algıyı TBM projemizle yıkacak ve her öğrenciye bağımlılıklar dokunmadan bizler dokunacağız."

    "GENÇLERİ KORUMAK HAYATİ YÜKÜMLÜLÜĞÜMÜZ"

    Gerek dünyada gerekse Türkiye'de çocukların ve gençlerin bağımlılık konusunda ciddi bir tehdit altında olduğuna dikkat çeken Karaman, şunları kaydetti: "Genç bir nüfusumuz var; bizim de bunu korumak gibi hayati bir yükümlülüğümüz… Kimsenin onları özgürlük, mutluluk vaatleriyle kandırmalarına, bağımlılığa bulaştırmalarına müsaade etmemeliyiz. Onlara hayatın kendileri için ve kendilerinin milletimiz ve memleketimiz için ne kadar kıymetli olduklarını anlatmak hepimizin görevi. Ölmeden hayatın, hastalanmadan ve bağımlı hale gelmeden sağlığın, kaybetmeden gençliğimizin ve insanımızın kıymetini bilelim." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.