Yeşilay Başkanından Karaca'ya Sigara Tepkisi

Yeşilay Başkanından Karaca'ya Sigara Tepkisi

Sağlık Bakanlığının sigara yasağının genişletilmesi ile ilgili olarak Habertürk Gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca’nın açıklamalarına bir tepki de Mardin Yeşilay Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu’ndan geldi.Sağlık Bakanı Mehmet...

Sağlık Bakanlığının sigara yasağının genişletilmesi ile ilgili olarak Habertürk Gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca’nın açıklamalarına bir tepki de Mardin Yeşilay Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu’ndan geldi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun sigara yasağının genişletilmesi ile ilgili olarak Habertürk Gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca’nın “Sigara yasağı alanını genişleterek Bonzai meselesi çözülmüyor yalnız… Beyhude çabalar bunlar...” şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Mardin Yeşilay Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Karaca’nın açıklamaları talihsiz, üzücü ve gereksiz bir açıklama olduğunu söyledi. Günlüoğlu, ”Açık söylemek gerekirse Nihal hanımdan böyle bir açıklamayı beklemiyordum. Sigara yasağına dair açıklaması bizi ve Yeşilay camiasını çok şaşırttı. Kendisinin sigara bağımlısı olup olmadığını bilmiyorum, ama bu açıklamadan sonra sigara tiryakisi olabileceğini anladım.” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın almış olduğu tedbirlerin yasak olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Günlüoğlu şöyle konuştu: ”Devlet zararlı alışkanlıkları önleme konusunda geç bile kaldı. Gençleri koruma anayasal bir görevdir. Sigara bugün tüm Dünyayı tehdit eden bir bela haline gelmiştir. Sadece Türkiye’de yılda 100 bini aşkın insanın ölümüne neden olan bu maddenin engellenmesi ile ilgili alınacak tedbirlerden başka doğal ne olabilir. Bu kararları almada geç bile kalmıştır. Sayın Karaca’nın bonzai ile yaptığı kıyaslama son derece yanlış ve üzüntü verici. Devlet eğer bonzai denen sentetik uyuşturucu maddesinin kullanımını tamamen önleyemiyorsa, sigara ile ilgili tedbir almasın mı? Devlet gençleri zararlı alışkanlıklardan nasıl koruyacak. Şimdiye kadar zaten devlet zararlı alışkanlıkları önlemek yerine tam aksine bir tutum sergilemiş, zaman zaman çelişkiye düşmüştür.“ ifadelerini kullandı.

Özellikle kumar, alkol ve sigara konusunda yeteri kadar tedbir alınmadığını kaydeden Günlüoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: ”Son yıllarda alınmaya çalışılan tedbir yada konulan yasaklara karşı çıkmak gerçekten çok acı ve düşündürücü. Özellikle de Nihal hanımdan böyle bir çıkış beklemiyorduk. Bir insanın bir yanlışı yapması asla o şeyin yararlı ya da meşru göstermiyor. Sayın Karaca’nın tütün bağımlısı olması bu gerçeği hiçbir zaman değiştirmiyor. Özellikle de topluma rol model olması gereken yazarlar, gazeteciler toplumu ilgilendiren açıklamalar yaparken üç düşünüp bir konuşmalıdır. Yoksa Allah korusun toplumda sigaranın kötü ve zararlı olmadığı şeklinde yanlış bir algı oluşturabilirler. Bunun da vebalini taşıyamazlar. Keşke bu konuda hiç konuşmasaydı çok daha iyi olurdu. Umarım yaptığı açıklamayı bir daha gözden geçirir.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.