Yerli ve milli üretim çok önemli

Yerli ve milli üretim çok önemli

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal ve sendika üyeleri ABD’nin Türkiye'ye uygulamış olduğu yaptırımları protesto etti.

Zafer yürüyüş yolunda gerçekleştirilen protestoda ABD bayrağı, dolarlar ve ABD Başkanı Donald Trump'ın posterleri yakıldı. Türkiye'nin son zamanlarda küresel saldırıya maruz kaldığını aktaran Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, "Türkiye, son zamanlarda Küresel emperyalizmin ekonomik kuş atmasına ve terör saldırılarına maruz kalmaktadır. Türkiye'nin ekonomisine, üretimine, emek ve alın teriyle elde edilmiş birikimlerine yönelik bu saldırılar; ahlak dışıdır, hukuk dışıdır, demokrasi dışıdır, gayri meşrudur" diye konuştu.

BAĞIMSIZ VE GÜÇLÜ TÜRKİYE İDEALİNE İNANIYORUZ

Sendika olarak daima nöbette olduklarını bildiren Uysal, "Bizler emeğimizi, alın terimizi insanımızın hizmetine sunan, milletimizin sağlığı ve esenliği için 24 saat ülke için nöbet tutan sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak bu kirli savaşı lanetliyoruz" sözlerini kullandı. "Bağımsız, büyük ve güçlü Türkiye idealine yürekten bağlıyız" diyen Uysal, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: "Sağlıkta Yeni Türkiye'nin liderlik potansiyeline yürekten inanıyoruz. Bu bağlamda  milli üretim, milli teknoloji, milli ekonomi hedeflerine ulaştırmak için daha fazla gayret gösterecek, daha fazla alın teri dökeceğiz" açıklamalarında bulundu.  İnsanlığın kurtuluşu için Türkiye'nin mücadelesinin önemli olduğuna vurgu yapan Uysal, "Türkiye'nin mücadelesi, sadece misak-ı milli sınırları içine sığan bir istiklal mücadelesi değil, insanlığı esaretten kurtaracak bir istikbal mücadelesidir. Türkiye mazlumların umududur. Türkiye küresel sömürü düzenine ölüm kusan karanlığını yırtacak adalet, huzur ve barış medeniyetinin temsilcisidir" şeklinde konuştu. . Yerli üretiminin önemli olduğuna vurgu yapan Uysal, konuşmalarını şu şekilde tamamladı. "Milli ekonominin "yerli üretim, yerinde tüketim" anlayışı ile güçleneceğine inanıyoruz. Yeni Türkiye'de, sağlık milli ekonominin lokomotifi sektörlerinden biri olacak. Tıbbi cihazda, ilaçta, aşıda, Büyük ve Güçlü Türkiye'ye yakışan yerlileşme ve yerelleşme, hedeflerimiz var. Özellikle sağlık turizminde dünya liderliği hedefimiz var. Bu hedefler gerçekleştiğinde dünyaya sağlık hizmeti, sağlık teknolojisi, sağlık bilgisi ihraç eden lider ülke olacağız." Protesto sloganların eşliğinde ABD bayrağı, dolarlar ve ABD Başkanı Donald Trump'ın posterlerinin yakılması ile son buldu.

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.