Yerli ürünler fiyatı düşürdü

Yerli ürünler fiyatı düşürdü

Sebze ve meyve fiyatları normal seviyelerde seyrediyor. Yerli ürünlerin pazara gelmeye başladığı şu günlerde fiyatlar iyi durumda. Pazar esnafı, yerli ürünlerin çoğalması ile fiyatların önemli ölçüde düşmesini beklediklerini ifade etti

Sebze meyve fiyatları bu yaz normal seviyelerde. Yerli ürünlerin çıkması ile fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. Kadınlar pazarı olarakta bilinen Melike Hatun Pazarı esnafı sebze ve meyve fiyatlarının normal seviyelerde olduğundan dolayı satışların iyi olduğunu dile getirdi. Mustafa Hoca isimli Pazar esnafı sebze ve meyve fiyatlarının bu yaz normal olduğunu söyledi. Hoca, “Sebze ve meyve fiyatlarından vatandaş memnun. Yaz aylarının gelmesi ile fiyatlar normal seviyelere düştü” dedi. Sebze fiyatlarının yerli ürünlerin çıkması ile azda olsa düştüğünü kaydeden Hoca, Yedrli ürünlerin çoğalması ile fiyatların biraz daha düşmesini beklediklerini ifade etti. Hoca, “Yerli ürünler yeni çıkmaya başladı. Bu ürünlerin çıkması ile fiyatlar az da olsa düşüş gösterdi. Önümüzde ki haftalarda yerli ürünlerin çoğalması ile fiyatların daha da düşmesini bekliyoruz” sözlerini kullandı.

MEYVE FİYATLARI DEĞİŞMEDİ

Meyve fiyatlarının önceki yıllarla aynı seviyelerde olduğunu söyleyen Hoca, fiyatların geçtiğimiz yıl ile aynı seviyelerde olduğunu söyledi. Hoca konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “ Üzüm 2-3 lira civarında değişiyor, iyi kiraz 7-8 lira, çilek 6 lira, şeftali 3-4 lira civarında değişiklik gösteriyor, kayısı 2-3 lira. Kayısı hasadının zamanı olduğu için fiyatları iyi durumda. Karpuz'un iyisi 1 lira civarında değişiklik gösteriyor. Kaliteli kavun 1,50 lira, yerli muz şuanda 5-6 lira civarında farklılık gösteriyor. "

İYİ DOMATES 5 LİRA

Sebze fiyatlarının yerli ürünlerinin çoğalması ile düşeceğini dile getiren Hoca, “Sebze fiyatları bu yıl normal seviyelerde seyrediyor. Geçen yol ile karşılaştıracak olursak ciddi bir fark olmadığını söyleyebiliriz. Yerli sebzeler daha yeni yeni pazara gelmeye başladı. Önümüzde ki haftalarda yerli ürünlerin çoğalması ile fiyatlarında önemli ölçüde düşmesini bekliyoruz. Sebze fiyatlarına bakacak olursak, domates fiyatları şu an 2-5 TL arasında değişiyor. 2 liralık domates Mersin domatesi iken 5 liralık domates Konya'nın yerli organik pembe domatesi, patates ve soğan bu yıl normal seviyelerde. Patates ve soğan 1-1,5 lira arasında değişiklik gösteriyor. Sivri kıl biber şuan 5 lira, köy biberi 2,5 lira, dolmalık biber ise 2,5 lira. Patlıcan 1,5 lira, yerli salatalık şuan 1,5 lira ile 2,5 lira arasında değişiyor. Yerli kabak 1-2 lira arasında değişiklik gösteriyor. Limon 5 lira. Yerli sarımsak ise kalitesine ve özelliğine göre 10-15 lira arasında değişiklik gösteriyor ” şeklinde konuştu.

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.