Yerli otomobile destek ve sipariş yağıyor

Yerli otomobile destek ve sipariş yağıyor

Türkiye’nin yerli otomobiline iş dünyası ve STK’lardan sipariş yağıyor. TESK Başkanı Palandöken “Tüm taksileri yerli oto yapacağız” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın prototipini görücüye çıkarması sonrası başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere iş dünyası örgütleri yerli otomobili alma sözü verdi. Türkiye’nin yerli otomobiline her kesimden sipariş yağıyor. Memur- Sen'in ardından TESK'ten de çok önemli bir destek geldi. BTSO Başkanı Burkay ise şimdiden 100 sipariş verdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’de 3 milyondan fazla taksi bulunduğunu belirterek “Yerli otomobil bitsin, bizzat taksilerin yerli otomobile dönüşmesi için kampanya başlatacağım” dedi.

“Yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı” diyen Palandöken “Hem teşkilat bünyemizde hem de tüm esnaf ve sanatkar arkadaşlarımıza yerli otomobil edinmeleri konusunda kampanyalar başlatacağız. Bu esnaf arkadaşlarımız açısında da büyük avantaj olacak.

Yerli otomobilin hem parçası Türkiye’de üretileceği için ucuz olacak. Dolayısıyla servisi de ucuz olacak. Bakımları ucuz olacak. Esnafımız faydalanacak” dedi. Yerli otomobil ile ilgili karalama kampanyalarına da tepki gösteren Palandöken “Yeni bir model üretmektense var olan bir modeli alıp geliştirmek daha karlı. Prototipi görücüye çıktı. Bir babayiğit çıksın yapsın. Bizim ülkemizin markası bu. Bu ülkeden taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun” dedi.

Memur desteği

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul da yerli otomobil için hazırlıklara başladıklarını, tüm il temsilcilikleriyle birlikte hareket ederek sipariş vereceklerini belirtti. Tonbul “Seri üretim başladığı anda tüm il temsilciliklerimizle yerli otomobile bineceğiz inşallah. 850 bin üyemize de yerli otomobil almalarına yönelik kampanyalar yapacağız. Konu ile ilgili bakanlıkla bir araya geleceğiz. Protokol için de çalışmaları başlatacağız “ dedi.

Otomotivin kalbinden 100 sipariş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası da (BTSO), kolları sıvayarak elini taşın altına koydu.  BTSO Başkanı İbrahim Burkay, yerli marka otomobilin üretimi için Bursa’da TEKNOSAB bölgesinde yerinin hazır olduğunu belirterek, “Üretim için lobi faaliyetleri yürütüyoruz ve BTSO adına yerli marka otomobilimize güveniyoruz. Sembolik olarak da ilk 100 adet aracı almaya hazırız. Bursa halkının da üretilecek yerli marka otomobillerin en büyük alıcısı olacağına inanıyoruz” dedi. Otomotiv endüstrisinin 50 yılı aşan deneyimiyle ve ihracattan istihdama kadar yarattığı değerle yerli marka otomobilin üretilmesinin gerekliliğine değinen Burkay, tarihi bir fırsatın daha yakalandığına dikkat çekti. Burkay, “Üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.

Kaynak : Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.