Yerli otomobil kopya mı?

Yerli otomobil kopya mı?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık , Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu. Bakan Işık, yerli otomobilin ilk görüntüsünü basına tanıtmasının ardından sosyal medyada olay oldu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil için 3 prototip hazırlandığını 4. prototipin ise üretiminin sürdüğünü açıkladı. Açıklamanın ardından  #yerliotomobil hashtagi Twitter'da TT oldu.

Bakan Işık yerli otomobile ilişkin bilgiler verdi. Işık, "Türkiye'nin yerli otomobil macerasının 2. Abdülhamid Han'a kadar gittiğini belirtti ve "1884'te Abdülhamid Han yerli otomobil için talimat verdi. Türkiye kendi otomobil markasını niye üretmesin? Bizim için yerli otomobil olmazsa olmazdır" dedi.

YERLİ OTOMOBİL O MARKANIN KOPYASI MI?

Bakan Işık'ın açıklamasının ardından sosyal medyada #yerliotomobil hashtagi TT oldu. Bazı kullanıcılar yerli otomobilin iç ve dış görüntüsünün Cadillac BLS marka otomobil ile aynı olduğunu söyledi.

Yerli otomobilin görüntüleri:


Cadillac BLS arabasının dış görüntüsü

Yerli otomobil iç dizayn görüntüsü

Cadillac BLS marka otomobilin iç dizayn görüntüsü:

YERLİ ARAÇ NE ZAMAN PİYASAYA ÇIKACAK?

Işık, yerli otomobile ilişkin, 2016'da her türlü arazi şartında deneyecekleri 30-40 araç üretmeyi, 2019 sonuna kadar da Türkiye'de bunun seri üretimini başlatmayı hedeflediklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.