Yerelde anlaşamadılar

Yerelde anlaşamadılar

2019 Yerel Seçimleri’nde AK Parti ve MHP, ittifak yapmayacağını duyururken; AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, "Büyükşehir ve 31 ilçeyi biz kazanacağız" dedi. MHP İl Başkanı Murat Çiçek de "31 ilçenin alayına talibiz" şeklinde konuştu

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli seçimler öncesi, tablo iyice netleşmeye başladı.  Cumhur İttifakının ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada sürecin kronikleştiğini ve AK Parti ile ittifak yapmayacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da "O zaman herkes kendi yoluna" dedi. İki partinin lideri de Cumhur İttifakının devam ettiğini fakat yerel seçimlerde her partinin kendi adayını çıkaracağının mesajını verdi. AK Parti ve MHP Konya İl Başkanları da konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR VE 31 İLÇEYİ DE ALACAĞIZ

Cumhur İttifakını alt yapısı oluşmuş bir platform olarak tanımlayan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, ülkenin geleceği adına ittifakın önemli işlere imza attığını kaydetti. "Yerel seçimlerde nasıl bir işbirliği olacak sorusu, bütün partilerin gündemindeydi" diyen Angı, şunları kaydetti: "Yerel seçimler konusunda ittifakın yasal bir alt yapısı yoktu. İşbirliği yok, herkes kendi adayını çıkaracak. Genel itibari ile Cumhur İttifakından vazgeçilmiş de değil. Her parti kendi hukukunu ve ilkesini koruyarak seçime gidecek. AK Parti'nin kökü, belediyecilik anlayışı çok eskilere dayanıyor. Tutumlarımız belli. Keskin söylemlerin, kırıcı konuşmanın kimseye bir faydası yok. 28 ilçe ve büyükşehir belediyesi bizde. Hizmet eksenli bir belediyecilik anlayışımız var. 2019 yerel seçimlerinde 31 ilçeyi de alacağız. Çoğu ilçede çok yüksek oylarla seçimleri kazandık ve bu başarımızı da devam ettireceğiz. Uygun isimlerle yürüyüşümüz sürecek. Davayı omuzlayabilecek, liyakati olan ve güven duyulan insanlarla yol yürüyeceğiz."  

ANT VE AF KONUSUNDA ANLAŞAMADIK

MHP Konya İl Başkanı Avukat Murat Çiçek, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminin ardından, Yenikapı ruhunun oluşması için parti olarak çok mücadele verdiklerini ifade etti. 16 Nisan referandumu ile yeni sisteme geçildiğini dile getiren Çiçek, bu süreçte Cumhur İttifakının da kurulduğunu belirtti. İttifakın sadece seçim için değil, ülkenin bekası için kurulduğuna dikkat çeken Başkan Çiçek, "Birlikteliğe çok ihtiyacımız vardı. Parti olarak bizim tek düşüncemiz zaten ülkemizdi. İttifak bu sebeple kuruldu. Türkiye'nin yeni sistemi 24 Haziran seçimleri ile birlikte hayata geçti. 2019 yerel seçimlerinde de her parti kendi adayını çıkaracak. Yeni sistemde yerel seçimde ittifak konusunda yasal bir zemin yok. Partilerin kendi adayları çıkarması hususu, Cumhur İttifakı bitti anlamına gelmemelidir. İttifak sürüyor, yerel seçimler farklıdır. And, emeklilikte yaş meselesi ve af konusunda AK Parti ile anlaşamadık. Türkiye genelinde 134 belediye bize ait. Bu sayı artmış veya azalmış bizim için önemli değil. Yine söylüyorum, bizim için önemli olan vatanımız ve ülkemizin beka konusudur. MHP Konya teşkilatı olarak iddialıyız. 'Alternatif yok ki' diyen vatandaşlara diyoruz ki, MHP çok iyi bir alternatiftir.  Algıya mahal verilmemeli, Cumhur İttifakı devam ediyor. Tanınmış, sorunları bilen ve kendini ispatlamış isimler ile seçimlere gireceğiz. İlçelerde şuana kadar 10'a yakın aday adayı var. Büyükşehir Belediyesi için de 3 kişinin talebi var. Aslolan hizmettir" şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum