Emre Özgül

Emre Özgül

Yerel basına böyle davranma hakkınız yok

Yerel basına böyle davranma hakkınız yok

Yerel basının değerini tartışmaya gerek bile duymuyorum. Bir şehrin kalbi yerel basın ile atar. Şehirlerin ruhu, yerel basın ile bütünleşir. Peki bu kadar önemli vazifeler üstlenen gazetecilere neden gereken saygı gösterilmez? Bu sorunun cevabını en güzel Başbakan'ın yakın zamanda Konya'ya yaptığı ziyarette bazı kurum ve kuruluşların yerel basına verdiği değerden anladık  

İşi düştüğü veya adını duyurmaya çalıştığı zaman yerel basının dizinin dibinden ayrılmayanlara, bazı kurumlara ve kuruluşlara sesleniyorum. İlk köşe yazımın daha duygusal olmasını isterdim. Ama kısa bir süre önce yaşadığım tatsız ve gereksiz şeyleri kaleme almak daha doğru. Sizde bazı şeylerin farkındasınız. Yerel basının ne kadar çok desteklenmesi gerektiğini siz bizlerden daha iyi bilirsiniz. İstediğiniz kadar başarılı işlere imza atın. İstediğiniz yere istediğiniz yatırımın fazlasını yapın. Vatandaşı tüm bu faaliyetlerden haberdar etmek zorundasınız. Bunlar duyulmazsa, vatandaş yapılan hizmetlerden haberdar edilmezse yaptığınız tek iş, kendi kendinize eğlenip durmak olur. Bundan ötesine geçemezsiniz. Daha açık konuşayım. Bizler olmazsak sizler de bir “HİÇ' siniz” aslında.

****

Durmanız gereken yeri ve sınırı bilmeniz gerektiği kanaatindeyim. Yerel basına karşı böyle davranmanızı gerektirecek sebepleri bu ifadelerimden sonra bir kez daha düşünmenizi tavsiye ediyorum. Çok kısa bir süre önce Konya, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını ve evladını kendi evinde ağırladı. Yerel basın çalışanlarına akrediteler yapıldı. Yapılan akrediteler sadece kağıt parçasından ibaret kaldı. Yani bu kartların bir işlevi olmadı. Yerel basına Başbakan'ın Konya'da bulunduğu zaman dilimi içerisinde yapılan programlarda yeteri kadar değer verilmedi. Her şey iyi ve güzel. Düşünemediğiniz bir şey var. Hatırlatayım. Yaygın basın Konya'ya ayda yılda bir ancak gelir. Sizler yerel basınla aranızı daha iyi tutmalısınız.  Yerel basını daha çok desteklemelisiniz.

Tüm dediklerimi yapmanız gerekirken, yerel basına tüm bunlardan daha fazlasını gösterdiğiniz için sizleri tebrik ederim!!!

**** 

Yeri gelmişken bu programda emeği geçen herkese bir soru sorayım dedim. Gerçek manada bu işten kazancınız ne oldu? Orada büyük çoğunluğumuz gördük ki siz siz değildiniz. Ama gariptir böyle olduğunuzu sizlere kimse de söylemiyor veya söyleyemiyor. Sizde kendinize açılan bu yolda samimiyetsiz bir şekilde koşar adımlar ile ilerliyorsunuz. Ben gerçek yüzünüzü saklayıp, olduğunuzdan farklı görünmenizi sizlere yakıştıramadım doğrusu. Ayrıca basın ile ilgili ciddi çalışmalar yapan kurumların müdürlerine, çalışanlarına gereken saygıyı göstermediğiniz için sizleri kınamak ve uyarmak şahsım adına bana bir borç. Bundan sonraki süreçte (asıl kimliğiniz) ile yerel basına ve çalışanlarına gerekli hassasiyeti göstermeniz işin en doğrusu olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR