Yenimahalle Kent Konseyi Muhtarları Ağırladı

Yenimahalle Kent Konseyi Muhtarları Ağırladı

Yenimahalle Kent Konseyi, ilçe sınırları içerisinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Yenimahalle Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Leyla Yıldız, önemli bir yerel demokratikleşme programı olan Türkiye Yerel Gündem 21 Programı...

Yenimahalle Kent Konseyi, ilçe sınırları içerisinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Yenimahalle Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Leyla Yıldız, önemli bir yerel demokratikleşme programı olan Türkiye Yerel Gündem 21 Programı ve kent konseyleri hakkında muhtarlara sunum yaptı.

    Toplantıya Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Adnan Keskin, Yürütme Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreter, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, birim müdürleri ve belediye meclis üyeleri katıldı.

    Muhtarların büyük ilgi gösterdiği toplantıda Kent Konseyi Başkanı Keskin, muhtarlardan yapılan çalışmalara sahip çıkmalarını ve mahallelerinde yaşayanları aktif hale getirmelerini istedi.

    Türkiye dahil dünya ülkelerinin birçoğunda kent konseylerinin tam olarak anlaşılamadığını vurgulayan Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal ise Yenimahalle Kent Konseyi’ni kendi amacına uygun çalışır duruma getireceklerini dile getirdi.

    Konuşmaların ardından Avukat Leyla Yıldız, yerel demokratikleşme programı olan Türkiye Yerel Yerel Gündem 21 ve kent konseyleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

    Daha sonra muhtarlara, talep ve önerilerini sunmak üzere söz hakkı verildi. Muhtarlar, gerçekleştirilen toplantıdan memnuniyet duyduklarını, bundan sonraki süreçte daha aktif katılım göstererek Yenimahallelinin yaşam kalitesini artırmak için çaba sarf edeceklerini belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.